Recyclen met Kerk In Actie en GZB

Weet u niet wat u moet doen met oude ansichtkaarten, postzegels, mobieltjes en cartridges? Zamel ze in voor het werk van Kerk in Actie en GZB.

Postzegels, ansicht- en geboortekaartjes

U kunt postzegels en ansicht- en geboortekaarten sparen voor het zendingswerk van Kerk in Actie en de GZB. Vrijwilligers sorteren de postzegels en ansichtkaarten met veel zorg, kennis en aandacht. Vervolgens verhandelen ze de postzegels via verkoopadressen in Nederland en nationale en internationale beurzen. De ansicht- en geboortekaarten verkopen ze aan verzamelaars op beurzen en bieden ze te koop aan via websites als Marktplaats.

Een ansichtkaart is een enkele kaart met aan de ene kant een afbeelding en aan de achterzijde ruimte voor adres en postzegel. Dit zijn verhandelbare kaarten, ongeacht de afbeelding. (Bijna) alle dubbele kaarten en enkele kaarten die in een envelop verzonden worden, zijn oud papier. Momenteel is er nog wel handel in dubbele kaarten van Anton Pieck, Voor het Kind en Stichting Kinderpostzegels.

Mobieltjes, cartridges en pennen

Veel oude mobieltjes liggen ongebruikt in de kast, terwijl ze geld waard zijn. Lege toners en cartridges kunnen opnieuw gevuld worden. Via het inzamelprogramma van het bedrijf Eeko, ontvangt Kerk in Actie voor veel ingeleverde telefoons of cartridges een vergoeding.

Buitenlands en oud Nederlands geld sparen

Je kunt buitenlands geld en al het oude Nederlandse munt- en briefgeld sparen voor Kerk in Actie. We verkopen die aan banken, handelaars en verzamelaars.

Waar kunt u inleveren?

U kunt uw mobieltjes, cartridges en pennen in de verzameldoos in de Hoeksteen deponeren. Kaarten en postzegels kunt u deponeren in de “bussen” bij de ingangen van de kerk. U kunt de spullen ook afgeven bij dhr. M. van Ingen, Bovenkruier 55. Is dat lastig voor u? Dan kunnen ze worden opgehaald.

Wat levert het op?

In 2021 was de opbrengst € 20.382,30 (€ 17.245 via postzegels en kaarten en € 3.137,30 via cardridges en telefoons). In 2020 was dit € 24.625,90 (€ 18.691 via postzegels en ansichtkaarten, € 5.824,90 via mobieltjes en cartridges en nog € 110 via oud muntgeld). Met de opbrengt kunnen Kerk in Actie en de GZB weer veel mensen ondersteunen. Hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

Contactpersoon: Dhr. M. van Ingen, tel. 676 3385.

Mobieltjes, cartridges en pennen

Wat is Ilula Orphanage Programma?

Het Ilula Orphan Program (IOP) is actief in Ilula, een gebied dat bestaat uit acht dorpen in het district Kilolo in de Iringa regio inTanzania. De circa 32.000 inwoners hebben zwaar te lijden onder problemen als armoede en hiv/aids. De Iringa regio kent het hoogste aantal hiv-geïnfecteerden van heel Tanzania. Plaatselijke hulpverleners denken dat binnen dit gebied Ilula ook nog eens het zwaarst getroffen is.

Een schrijnend gebrek aan water, de ongelijkheid tussen man en vrouw, een gebrek aan onderwijsmogelijkheden en de afbraak van het milieu hebben er voor gezorgd dat er een vicieuze cirkel van armoede en hiv/aids is ontstaan. Om deze cyclus te doorbreken richt het IOP zich op onderwijs als het fundament van alle verdere projecten en programma’s..

Inzamelen mobieltjes, cartridges en pennen

IOP Nederland is gestart met het inzamelen van mobieltjes en cartridges. Via Inktcollect krijgen wij daar geld voor en worden de mobieltjes en cartridges gerecycled.

TerraCycle verzamelt in heel Nederland alle oude, verbruikte en zelfs lekkende schrijfwaren in om deze vervolgens te recyclen. Voor elke pen geven zij € 0,01 aan het IOP. Wij hopen dat u ons wilt helpen met het inzamelen van alle oude schrijfwaren. Samen helpen we dan het milieu en de weeskinderen in Tanzania.

Wat voor pennen kunt u inleveren?

Balpennen, vulpennen, viltstiften, markers, whiteboard stiften, vulpotloden, correctiematerialen (alles wat schrijft of corrigeert en in een plastic behuizing zit).

Waar kunt u inleveren?

U kunt uw mobieltjes, cartridges en pennen in de verzameldoos in de Hoeksteen deponeren. Wij zorgen er dan voor dat het bij IOP Nederland terecht komt.

Contactpersoon:: Corstiaan Dekkers, tel: 06 26364862

Meer informatie over IOP::  http://www.iopnederland.nl/