Weggooien, dat doet u toch niet?

Weet u niet wat u moet doen met oude ansichtkaarten, postzegels, mobieltjes, cartridges en pennen? Zamel ze in voor het werk van Kerk in Actie en GZB en voor het Ilula Orphanage Programma in Tanzania. Daarmee kunnen we samen nog meer mensen in de wereld een mooie toekomst geven.

Postzegels, ansicht- en geboortekaartjes

U kunt postzegels en ansicht- en geboortekaarten sparen voor het zendingswerk van Kerk in Actie en de GZB. Vrijwilligers sorteren de postzegels en ansichtkaarten met veel zorg, kennis en aandacht. Vervolgens verhandelen ze de postzegels via verkoopadressen in Nederland en nationale en internationale beurzen. De ansicht- en geboortekaarten verkopen ze aan verzamelaars op beurzen en bieden ze te koop aan via websites als Marktplaats.

Een ansichtkaart is een enkele kaart met aan de ene kant een afbeelding en aan de achterzijde ruimte voor adres en postzegel. Dit zijn verhandelbare kaarten, ongeacht de afbeelding. (Bijna) alle dubbele kaarten en enkele kaarten die in een envelop verzonden worden, zijn oud papier. Momenteel is er nog wel handel in dubbele kaarten van Anton Pieck, Voor het Kind en Stichting Kinderpostzegels.

Waar kunt u inleveren?

Kaarten en postzegels kunt u deponeren in de “bussen” bij de ingangen van de kerk of afgeven bij dhr. M. van Ingen, Bovenkruier 55. Bent u niet in staat de postzegels te brengen? Dan kunnen ze worden opgehaald.

Wat levert het op?

In 2019 was de opbrengst € 23.482. Met de opbrengt kunnen Kerk in Actie en de GZB weer veel mensen ondersteunen. Hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen

Contactpersoon: Dhr. M. van Ingen, tel. 676 3385.

Mobieltjes, cartridges en pennen

Wat is Ilula Orphanage Programma?

Het Ilula Orphan Program (IOP) is actief in Ilula, een gebied dat bestaat uit acht dorpen in het district Kilolo in de Iringa regio inTanzania. De circa 32.000 inwoners hebben zwaar te lijden onder problemen als armoede en hiv/aids. De Iringa regio kent het hoogste aantal hiv-geïnfecteerden van heel Tanzania. Plaatselijke hulpverleners denken dat binnen dit gebied Ilula ook nog eens het zwaarst getroffen is.

Een schrijnend gebrek aan water, de ongelijkheid tussen man en vrouw, een gebrek aan onderwijsmogelijkheden en de afbraak van het milieu hebben er voor gezorgd dat er een vicieuze cirkel van armoede en hiv/aids is ontstaan. Om deze cyclus te doorbreken richt het IOP zich op onderwijs als het fundament van alle verdere projecten en programma’s..

Inzamelen mobieltjes, cartridges en pennen

IOP Nederland is gestart met het inzamelen van mobieltjes en cartridges. Via Inktcollect krijgen wij daar geld voor en worden de mobieltjes en cartridges gerecycled.

TerraCycle verzamelt in heel Nederland alle oude, verbruikte en zelfs lekkende schrijfwaren in om deze vervolgens te recyclen. Voor elke pen geven zij € 0,01 aan het IOP. Wij hopen dat u ons wilt helpen met het inzamelen van alle oude schrijfwaren. Samen helpen we dan het milieu en de weeskinderen in Tanzania.

Wat voor pennen kunt u inleveren?

Balpennen, vulpennen, viltstiften, markers, whiteboard stiften, vulpotloden, correctiematerialen (alles wat schrijft of corrigeert en in een plastic behuizing zit).

Waar kunt u inleveren?

U kunt uw mobieltjes, cartridges en pennen in de verzameldoos in de Hoeksteen deponeren. Wij zorgen er dan voor dat het bij IOP Nederland terecht komt.

Contactpersoon:: Corstiaan Dekkers, tel: 06 26364862

Meer informatie over IOP::  http://www.iopnederland.nl/