Kopij Hervormd Puttershoek (inleveren 10 feb.)

Zondag

Afgelopen zondag hadden we een aanstekelijke dienst met ds. L.J. Vogelaar op verlof van zijn kerkopbouw-missie op Sulawesi (woonplaat Paloppo). We kregen een inkijkje in het kerkelijke leven daar. Na afloop was er een boeiende ontmoeting in De Hoeksteen met een presentatie. Twee thema’s sprongen er voor mij uit. Allereerst de spanning die Indonesische christenen ervaren bij de roeping tot evangelisatie. Dit is namelijk bij overheid verboden om de (religieuze) rust en vrede in het land te bewaren. Kennen wij niet ook schroom om vrijuit van Jezus te getuigen? Niet omdat de buurman moslim is en er geweld zou kunnen uitbreken maar omdat onze cultuur zegt: iedereen in z’n eigen waarde en vrijheid laten!? Hoe gaan wij verder met onze roeping tot evangelisatie in 2020? Het tweede was de afwezigheid van de waaromvraag in Indonesië vanwege het grote respect voor God. Hier kunnen wij mondige eisende westerlingen van leren geloof ik. Al zou het voor deze en gene in Indonesië misschien ook bevrijdend zijn als ds. Vogelaar eens preekt over Job? De middagdienst ging helaas niet door vanwege de stormrisico’s, maar voor komende zondag mogen we weer uitzien naar twee diensten! Gods zegen!
De bloemen

werden afgelopen zondag als groet en bemoediging van de gemeente gegeven aan dhr. M. de Geus; en aan mevr. N.A. Huisman-van Dongen.
Meeleven Dhr. J. C. van Dam moest acuut opgenomen worden in het ziekenhuis voor nierdialyse. We hopen dat hij met de nodige zorg weer mag herstellen. Dhr. M. de Geus is ernstig ziek, we hopen dat ook de zorg voor hem een zegen mag zijn. Zondag hebben we voor beiden gebeden. Laten we metterdaad en in gebeden meeleven met elkaar als broeders en zusters in het huisgezin van God!

Belijdeniscatechese

Na Pasen zal er een belijdenisgroep starten voor ouderen uit de gemeente (verkorte vorm). Hoe mooi om op latere leeftijd alsnog belijdenis te doen als het er eerder niet van kwam om welke reden dan ook! De kring zal ’s middags bijeen komen om de kern van het christelijk geloof met elkaar te delen. Meld u aan bij mij voor wellicht wat informatie of direct om mee te gaan doen. Tel. 6761389 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
ds. A.A. van den Berg