De totale lockdown heeft grote impact op het geestelijke welzijn van jongeren. Daarom nemen HGJB en Jong Protestant gezamenlijk hun verantwoordelijkheid en bieden met financiële steun een gratis online conferentie aan op 28, 29 en 30 december. 

Elk jaar organiseert de HGJB de Kerstconferentie voor jongeren tussen de 16-26 jaar. Dit jaar komen de ruim 1000 jongeren niet live bij elkaar, maar zal de conferentie online plaatsvinden.

Projectorganisator Jan Willem Bout: "Het is ons gezamenlijk verlangen om juist nu de Bijbelse boodschap van hoop centraal te stellen in het leven van de jongeren."

Voor jongeren heeft de coronacrisis grote impact. Uit onderzoek blijkt dat zij te maken hebben met eenzaamheid, somberheid en angst. "Als HGJB, zien wij al jaren de impact die de conferentie heeft op jongeren. We horen hoe jongeren bemoedigd worden door de bijbelstudies en hoe waardevol zij het vinden om samen met andere christelijke jongeren in gesprek te gaan. Juist nu geloven wij dat jongeren dit moment én elkaar nodig hebben."

Daarom besloten de HGJB en Jong Protestant om de handen in een te slaan. Dankzij de financiële steun die beiden organisaties bieden, kunnen jongeren nu GRATIS de online HGJB-Kerstconferentie meebeleven. "Als organisaties delen we het verlangen om een positief bericht te delen met de jongeren. Tijdens de HGJB-Kerstconferentie worden we bemoedigd met de Bijbelse boodschap van hoop uit Hebreeën 11."

aanmelden op: https://jongprotestant.protestantsekerk.nl/nieuws/gratis-online-hgjb-kerstconferentie-voor-jongeren/

Aanvullende gegevens