Ingezonden artikel: Heb overvloedig lief
De manier waarop wij elkaar en anderen om ons heen liefhebben, trekt mensen tot God. Onze liefde voor elkaar is een verwijzing naar het Evangelie. De manier waarop wij liefhebben zou anders moeten zijn dan die van de wereld, niet omdat we zo verschrikkelijk ons best doen, maar omdat Gods genade en zijn Geest door ons heen stromen. God verspreidt het Evangelie door de liefde van Jezus, die zichtbaar is in ons.

Om anderen van harte lief te hebben, heb je geloof nodig. Het besef dat je daar in eigen kracht niet toe in staat bent, is een geweldig begin. Praat met de God die jou zo intens liefheeft, de God die jou het beste kent, en vraag Hem hoe jij door de dag heen zijn liefde en genade kunt doorgeven aan anderen. Vertel Hem over je verlangen om meer en beter lief te hebben. Hij weet hoe druk ons leven is en dat het soms niet lukt om met ons hele hart lief te hebben. Dat is niet erg. We zijn ook maar mensen.

Maar oprecht liefhebben geeft geweldig veel vreugde, en God wil dat wij die vreugde ervaren. Hij wil het allerbeste voor onze relaties. En Hij wil andere mensen tot Zich trekken door ons geschenk van liefde. Dus zeg het tegen Hem als liefhebben moeite kost. Vraag om zijn bovennatuurlijke hulp en genade. Vraag Hem je te helpen om op Hem te vertrouwen als liefde ongemakkelijk voelt of zelfs onmogelijk lijkt. Zeg het tegen Hem, als het voelt alsof je liefde geen betekenis heeft, alsof ze niet gewaardeerd wordt. Laat je door Hem vullen met standvastigheid, met het besef dat elke daad van liefde – hoe groot of klein ook – belangrijk is.

Wie zijn de mensen in jouw leven die je op dit moment, met Gods bovennatuurlijke hulp, van harte kunt liefhebben? Wie kun jij verrassen met overvloedige liefde? Onderschat de kracht van kleine blijken van liefde niet, want die doen het. Van harte liefhebben betekent dat je alert bent op mogelijkheden die God op je weg brengt – niet omdat je probeert indruk te maken of aan verwachtingen te voldoen, maar omdat God jou volmaakt liefheeft.

Ik hoop dat je vandaag opnieuw beseft hoe heerlijk het is om God en anderen lief te hebben. Om dankbaar te zijn voor jezelf, zoals God jou gemaakt heeft, en om zijn kostbare liefde voor jou te omarmen. Maak liefde tot je missie. Verwacht het van God, die door jou heen wil liefhebben, dan zal zijn liefde tot volle bloei komen in je leven.

citaat uit: Kijk eens naar de bloemen Sarah Bath Marr

Aanvullende gegevens