Bij de webredactie kregen we tips binnen voor kinderen, jeugd en ouders. Nu er geen kerkdiensten zijn die we live bij kunnen wonen en er geen jeugdactiviteiten plaatsvinden leek het ons fijn om leuke tips van elkaar door te krijgen. Daarom hebben we dus even deze verzamelpagina gemaakt met de tips onder elkaar:

Heeft u handige tips, geef het door aan de webredactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel het paasverhaal van Royal Jongbloed
Komend weekend is het Pasen. Er zijn dit jaar geen vieringen op school of in de kerk. Wil jij met je kinderen doorpraten over waarom we Pasen vieren en wat dit betekent voor ons leven? Download gratis het paasverhaal uit de Kinderbijbel bij de Herziene Statenvertaling of de Gespreksbijbel. Lees het voor en bespreek de vragen en kernwoorden die erbij staan. Ook leuk om door te sturen naar kleinkinderen, de facebookpagina van je kerk of de kinderen van je klas!

Trinity Vlog

Dagelijks 'vlogt' Trinity op YouTube om te laten weten hoe het met ze gaat, mooie dingen met je te delen én natuurlijk muziek te maken.

EO BEAM diensten

Tijdens de diensten kun je ook thuis gewoon meezingen met de liederen, krijg je een preek te horen en bij BEAM kun je zelfs live reageren. In deze BEAM online kerkdienst is de spreker Jurjen ten Brinke en de muziek wordt verzorgd door de BEAM Worshipband. Deze stream is binnen 24 uur 20.000 keer bekeken. De preek van Jurjen is ook via Spotify terug te luisteren. Ook komende zondag is BEAM’s kerkdienst live te volgen via YouTube, en deze zondag ook op NPO 2 (11.00 uur).

Van Matthijs Vlaardingerbroek
Dagelijkse 'Henkie show' - Vanaf maandag 23 maart vijf dagen per week een uitgebreid programma met Bijbelverhalen, video's, leuke verwerkingen en veel meer...

Misschien heb je meegekregen dat ik sinds zondag (voor zolang de kerken gesloten zijn) elke week een gratis, online kinderprogramma ga aanbieden. Afgelopen zondag was dit programma meer dan tienduizend keer bekeken en bij elkaar nu al meer dan dertigduizend keer in een week.

Leuk om te zien dat hier zo'n grote behoefte aan is, dus wat gaan we doen?
We gaan naast de programma's op zondag vanaf komende week flink uitbreiden met een dagelijkse 'Henkie show'.

Een 'Henkie show'? Wat houdt dat in?
Vanaf maandag 23 maart kan je op www.creatiefkinderwerk.nl elke doordeweekse dag een video met een Bijbelverhaal vinden, die door Henkie en mijn andere poppen geïntroduceerd en besproken wordt. Dat kan wat worden!

Daarnaast vind je bij elk Bijbelverhaal een aantal creatieve verwerkingen, zoals knutsels, goocheltrucjes, meer video's, spellen, liedjes en nog veel meer. Hiermee kunnen de kinderen thuis, ook als ze niet naar school gaan, toch elke dag op een leuke, creatieve en aantrekkelijke manier met een Bijbelverhaal en geloven bezig zijn.

Een aantal van mijn bevriende christelijke kinderartiesten gaan mij hierin helpen, dus wie weet wat voor verrassingen wij nog gaan krijgen! Henkie, mijn buikspreekpop heeft er in ieder geval zin in! Kijk jij ook mee? Vanaf maandag elke ochtend vanaf 7 uur online. Dat wordt vroeg opstaan voor Henkie en zijn maten! :-)

Van HGJB Bijbelverhaal (basisschoolleeftijd)

Ineens zitten we allemaal thuis. Thuis wil je de kinderen ook onderwijs geven. De gemiddelde schooldag start met een bijbelverhaal, maar hoe doe je dat thuis? Deze gezinsmomenten rondom het thema ‘gebed’ bieden een start van de dag aan de hand van de Bijbel. Download hier de gezinsmomenten.

Van HGJB Kerkboekje

Een kerkdienst luisteren of kijken in de eigen woonkamer, voor kinderen is het een gekke en verwarrende tijd. Om kinderen te helpen om zich te concentreren en actiever bij de dienst te betrekken hebben we een kerkboekje gemaakt. Dit boekje is gericht op de midden- en bovenbouw. Volgende week komt er ook een variant voor de onderbouw. Onze tip voor jongere kinderen is om ze een kleurplaat of tekening te laten maken over de dienst. Laat ze daarin vrij. Ze mogen ook de dominee tekenen, het bijbelverhaal of de kerk zelf. Ook kun je vaak van tevoren alvast opzoeken waar de preek over gaat en een bijpassende kleurplaat zoeken.

Kerkboekje (dubbelzijdig printen)

Kerkboekje (enkelzijdig printen)

Podcast van JONG
Hoi, dit is JONG, de HGJB podcast voor Jongeren Onderweg Naar God. Samen gaan we opzoek naar wat de Bijbel zegt en gaan we moeilijke vragen niet uit de weg.