Kringen en Gespreksgroepen

Gebedskring

De gebedskring komt iedere vrijdagavond samen in De Hoeksteen van 19:15 tot 20:15 uur. Er wordt gebeden voor de kerkdiensten, de gemeente, gemeenteleden, ons land en alles wat de deelnemers op het hart hebben.

Voor informatie: fam. A. van der Zwaal, tel. 676 2000.

Oecumenische leeravonden

Samen met de Hervormde gemeente van Maasdam, de Gereformeerde kerk van Puttershoek / Maasdam en de Rooms-Katholieke parochie van Puttershoek neemt onze kerk deel aan een oecumenische werkgroep. Doel is verbreding en verdieping van oecumenische activiteiten en het contact tussen de genoemde kerkelijke gemeenschappen te onderhouden en te verstevigen. Ongeveer vier keer per jaar wordt er een oecumenische leeravond belegd. Daarnaast worden er diensten of vieringen gehouden. Een voorbeeld is een gebedsdienst tijdens de "Week van gebed voor de eenheid van de kerken" en vesperdiensten in de Stille week voor Pasen. De leeravonden en diensten worden afwisselend in de verschillende kerken gehouden.
Voor informatie: mevr. J. Kuipers-Versendaal, tel. 676 2671.

Hervormde Vrouwenvereniging “Emma”

Voor wie? Voor alle dames die zich betrokken voelen bij onze gemeente.

Wanneer? Op woensdagavond om de twee weken vanaf 19.30 uur in gebouw ‘De Hoeksteen’ tegenover de kerk.

Wat doen we? Naast een moment van bezinning (gebed, overdenking, gedicht) is er tijd voor ontspanning (spel of creatieve bezigheden). De producten die ontstaan uit de creatieve bezigheden worden verkocht en de opbrengst wordt besteed aan de kerk of andere goede doelen. Doel van deze avonden is voornamelijk gezelligheid en elkaar beter leren kennen. Wij staan open voor nieuwe leden en nieuwe ideeën.

Meer informatie?: mevr. B. Eeland  tel. 0644378164

De Vrouwengespreksgroep “Manninne”.

Deze vergadert iedere 3e donderdagmorgen van de maand bij een van de leden thuis. Het is een groep vrouwen van verschillende leeftijd die deze morgen stil staat bij Gods woord. Dit gebeurt door middel van een studieboekje met vragen en de Bijbel als richtsnoer. Zo kunnen er hele mooie uren ontstaan op een doordeweekse morgen. Het steunen van het hulpfonds van mevr. De Jonge voor Zimbabwe is mede een activiteit van deze groep (zie ook bij ZWO)

Voor informatie: Mevr. W. Schinkelshoek  tel: (078) 681 6473

Micha cursus (kring)

Zie nieuws

Gesprekskring

Voor wie? Voor iedereen. We hebben een diverse groep qua leeftijd, levensfase en geloofsbeleving.

Wanneer? Op dinsdagavond om de twee weken van 20.00 tot 22.00 uur bij Cees en Barbara Broeren, Hazelaarstraat 12, Puttershoek.

Wat doen we? Van gezellig samenzijn en meeleven met elkaar tot diepe gesprekken en van Psalmen, het Oude Testament en het Evangelie: in deze gesprekskring komt van alles voorbij. In overleg kiezen we thema's of een boekje. Elke avond zingen we uit Op Toonhoogte, bidden we en hebben we een goed gesprek. Een paar keer op een jaar doen we iets heel anders. Zo maakten we al een keer een beleveniswandeling en hebben we samen gegeten.

Meer informatie? Cees en Barbara Broeren (078 674 2846, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Doorstart kring Piet Reedijk

Op dinsdag 4 juni wilt de Bijbelkring voor de laatste maal dit seizoen bij elkaar komen.
We willen dan die avond verder kijken naar de berg rede van Jezus en wat dat voor ons leven in de huidige tijd kan betekenen.
In het nieuwe seizoen willen we uit het boekje “Jezus ontdekken “van Jos Douma gaan werken.
Mocht u nieuwsgierig zijn zie ik u graag op 4 juni s ’avonds om 19:30 in de hoeksteen dan zullen de boekjes worden uitgedeeld zodat we in het nieuwe seizoen met elkaar kunnen kijken naar de wandeling van Jezus op aarde en wat hij voor ons kan betekenen.

Met vriendelijke groet ouderling,
Hugo Snaaijer

Vrouwenkring

Deze kring is gestart als opvoedkring. Na enkele seizoenen gewerkt te hebben rondom het thema opvoeden zijn we verder gegaan als vrouwenkring. We zijn vanaf oktober 2018 gestart met het boek "Boven jezelf uit" van Beth Moor. Elke twee weken we komen we samen op dinsdagavond, bij 1 van ons thuis. In de tussenliggende weken maken we thuis 3 hoofdstukken uit het werkboek zelfstandig door. Deze bespreken we dan weer op de volgende avond. Boven jezelf uit is een bijbelstudie over de vrucht van de geest.

Meer informatie: Mariska van der Zwaal (078 6766797)