Dorcas voedselactie 2019
De Dorcas Voedselactie is dit jaar van 3 tot en met 10 november. Als ZWO commissie hebben we besloten om deze actie naar voren te halen i.v.m. meerdere andere acties in de maand november. De flyer met de 4 voedselbonnen delen we op zondag 22 september a.s. uit. Knip de voedselbon van uw keuze uit en doe deze in een envelop met het geldbedrag dat op de voedselbon vermeld staat. De envelop kan ingeleverd worden op zondag 29 september en 6 oktober in de manden bij de ingang van de kerk.

Dorcas legt zich niet neer bij honger en armoede in de wereld en dan met name in Albanië, Moldavië, Roemenië en Oekraïne.

Voedsel voor nu = boodschappen = voedselpakketten
Uit de ingezamelde boodschappen stelt Dorcas voedselpakketten samen voor mensen die door ziekte, ouderdom of beperkingen niet voor zichzelf kunnen zorgen.

Voedsel voor later = geld = opleiding, werk en inkomen
Mensen in armoede kunnen van het ingezamelde geld een opleiding volgen, begeleiding krijgen op de arbeidsmarkt en toegang krijgen tot een microkrediet om zaaigoed, vee of gereedschap te kunnen kopen. Zo verdienen zij brood op de plank voor zichzelf en voor anderen.

Op zondag 17 november a.s. mogen wij als gemeente weer het Heilig Avondmaal vieren. De opbrengst van de bekercollecte is dan ook bestemd voor de Dorcas Voedselactie.

Namens de Diaconie en de ZWO
Tineke van Horssen

Aanvullende gegevens