Gebouwen en onderhoud

Onder onderhoud gebouwen wordt verstaan:

·schoonmaakwerkzaamheden

·periodiek onderhoud als gevolg van ouderdom en slijtage.

Schoonmaakwerkzaamheden

Voor het schoonhouden van het kerkgebouw zijn 26 gemeenteleden actief.  Elke twee weken wordt de kerk door twee personen schoongemaakt. In de tussenweek neemt het kostersechtpaar dit voor haar rekening. Eén keer per jaar is er grote schoonmaak, en wordt de kerk van onder tot boven onder handen genomen. Dan zijn veel handen nodig en worden alle vrijwilligers benaderd. Voor het schoonmaken van De Hoeksteen is er beperkt hulp vanuit de gemeente.  Het gebouw De Schakel wordt schoongehouden door de gebruikers: de HJP en de Rommelmarktcommissie.

Onderhoud

Het onderhoud moet goed en op tijd worden uitgevoerd. Hierbij kan een onderscheid worden gemaakt tussen werkzaamheden die door professionele vaklieden moeten worden gedaan, en datgene dat door zelfwerkzaamheid gedaan kan worden. Hierdoor kan aanzienlijk op de kosten worden bespaard. Gelukkig zijn er onder de gemeenteleden vaklui die hun mannetje staan, en waar we dankbaar gebruik van maken. Een mooi voorbeeld is de renovatie van De Schakel; werkzaamheden op gebied van metselen, schilderen en elektriciteit hebben we in eigen beheer kunnen uitvoeren. Ook rondom het kerkplein is onderhoud nodig - denk aan het bijhouden van het gazon en de plantsoenen, het snoeien van de bomen en het opruimen van afgevallen takken en bladeren in de herfst. Ook deze werkzaamheden worden geheel belangeloos door gemeenteleden uitgevoerd.

Meer hulp

Wilt u ook uw steentje bijdragen? U bent van harte welkom! Vele handen maken licht werk.

Contactpersonen voor:

·schoonmaken kerkgebouw:  dhr. P. W. in 't Veld tel. 676 1971 of mevr. A. van der Kolk, tel. 676 4033

·schoonmaken Hoeksteen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of dhr. P. W. in 't Veld tel. 676 1971

·onderhoud gebouwen en kerkplein: dhr. P. W. in 't Veld tel. 676 1971