De diensten:

Terug kijkend op de diensten van afgelopen zondag waar de tafel gereed stond.

Zo mochten we horen komt want alle dingen zijn gereed. Hij die dit alles heeft gedaan en alle schuld vergeeft. Laten we daarom leven naar zijn wil en luisteren naar zijn stem. Komt tot uw heiland toef langer niet Hij die alles heeft gegeven, ja zelfs zijn leven. Houd dan het kruis voor ogen als we ons dagelijks leven inhoud willen geven. Ik nodig u uit om ook komende zondag uw plaats in te nemen als de deuren van ons kerkgebouw weer openstaan. In de morgendienst mogen we onze oud predikant ds. R.H.M de Jonge uit leiden begroeten en in de middagdienst hoopt voor te gaan proponent J. Sterrenburg uit Sluipwijk.

Veel is er om te vragen maar laten we ook niet vergeten te danken voor de goede dingen die we uit zijn hand ontvangen. Laten we zo de mogelijkheid om God te loven en te danken niet aan ons voorbij gaan.

Geloof & Dementie

Op dinsdagavond 21 november is er een themabijeenkomst over Geloof en Dementie o.l.v. ds. Jantine van der Kooij, predikant/geestelijk verzorger in Zorgwaard, dhr. Albert Boeijenga, voormalig huisarts gespecialiseerd in dementie, en ds. Marianna van de Graaf. Onder het motto ‘Het hart wordt niet dement’, is het streven dat we na afloop anders kijken naar mensen met dementie. Dingen die aan de orde komen zijn: wat gaat er mis in het brein van mensen met dementie en hoe kunnen we daarmee omgaan? Wat zijn praktische handvatten, de do’s en de don’ts? Hoe werkt het geloof voor mensen met dementie?

De bijeenkomst vindt plaats in de grote zaal van de gereformeerde kerk te Puttershoek, Rembrandstraat 1. Aanvang 20.00 uur, afsluiting 22.00 uur. Vanaf 19.45 uur is de deur open en staan koffie en thee klaar.

Vooraf aanmelden bij ds. Marianna is fijn i.v.m. de organisatie, maar ook zonder aanmelding bent u van harte welkom.

Onze zieken:

Dhr. Piet Ketting is vanuit het ziekenhuis naar verpleeghuis Pniël in Rotterdam overgeplaatst. Dit is voor zijn vrouw die gedwongen gescheiden moet wonen erg moeilijk. In hem gedenken we alle zieken thuis en degene die mantelzorg verlenen. Laten we zo om onze medemens denken die dag aan dag de zorg hebben voor een ander. Dat de God die liefde is jullie mag ondersteunen in je werk aan de naaste of dit nu je echtgenoot, vader, moeder, kind of in welke verbintenis ook Hij je tot helper en trooster mag zijn.

“de Jakobus kring”

Dinsdag  21 november hebben we weer Bijbelkring.We doen dit vanuit het boekje ”wat doen we met ons geloof” van Kees Goedhart.

Al lezend door de Jakobus brief willen kijken wat wij doen met ons geloof. Al lezend en met alle daagse vragen kunnen we misschien een praktische invulling gaan geven aan ons christelijk leven.

Ben je geïnteresseerd, dan ben je van harte welkom op dinsdag avond om 19:00 uur is de hoeksteen open, en om 19:30 willen we dan beginnen. De avond sluit tussen 20:30 en 21:00 uur.

Met vriendelijke groet, ouderling Hugo Snaaijer