Blik terug.

Als gemeente mogen wij dankbaar terugkijken op gezegende diensten. Zondag 18 september hebben wij met elkaar het heilig Avondmaal mogen vieren. En zondag 25 september hoorden wij dat tien melaatse mannen door Jezus werden gereinigd. Slechts één dankte Jezus voor zijn genezing. En de rest?  Hoe vaak zeggen wij dank tegen de Heer?

Bij de diensten.

In de morgendienst van zondag 2 oktober, Israëlzondag, hoopt onze oud predikant ds. R.H.M. de Jonge uit Leiden voor te gaan. In de middagdienst verwelkomen wij ds. A.H. Groen uit Rijsoord. Gezegende diensten toegewenst.

Weeksluitingen.

In ’t Huys te Hoecke wordt 1 maal in de twee weken een weeksluiting gehouden op vrijdagmiddag in de kerkzaal van het verzorgingshuis. De weeksluiting begint om 15.00 uur. Ook de bewoners van de aanleunwoningen zijn van harte welkom. Op vrijdag 30 september hoopt ds. M.H. vd de Graaf uit Maasdam voor te gaan.

Op zondagmiddag  2 oktober wordt het heilig Avondmaal gevierd. De viering begint om 15 uur en wordt ook gehouden in de kerkzaal.  Ds. T. Meijer hoopt in de viering voor te gaan.

Belijdeniscatechese.

Nogmaals een oproep om belijdeniscatechese te volgen. Zonder belijdenis is de doop niet “af” De doop begint bij God, bij het ja – woord wat Hij je gaf. Dat ja-woord vraagt om een antwoord. In oktober hopen we met belijdeniscatechese te beginnen. De belijdeniscatechese is voor jong en oud, ook als u nog twijfelt over belijdenis doen bent u van harte welkom. Zes bijeenkomsten voor de kerst en zes bijeenkomsten vanaf januari tot eind maart met de belijdenisdienst op Palmzondag 2 april. De eerste bijeenkomst wordt gehouden op 4 oktober om 20.00 uur. Deze avond is voor kennismaking, introductie en het maken van afspraken. Fijn als u zich van tevoren aanmeldt. Met een hartelijke groet, Ds. Johan Breure.

Benoemd.

De Kerkenraad heeft voor de vacatures binnen de diaconie benoemd: dhr. G. de Crom. Voor de vacatures van ouderling-kerkrentmeester: dhr. J. Reijerkerk en dhr. K. van Kleef. De benoemde broeders hebben tot zaterdag 1 oktober de tijd om tot een besluit te komen of ze hun benoeming wel of niet  aanvaarden. Wij wensen hen  Gods zegen toe.

Jubilea.

Op donderdag 27 september mochten dhr. en mevr. Van Hoorn – Waardenburg  gedenken dat zij 50 jaar geleden in het huwelijksbootje zijn gestapt. Wij feliciteren het echtpaar van harte en wensen hen nog goede en gezonde jaren toe onder de zegen van de Heer.

Onze zieken.

Dhr. P. Tuk, moet onderzoeken ondergaan in het ziekenhuis.

Mevr. G. Bor-Koorevaar is geopereerd maar is inmiddels thuis gekomen uit het ziekenhuis om te herstellen.

Dhr. C. Gravendeel is heel ernstig ziek.

Dhr. R. van der Heiden is ziek thuis.

Dhr. J. de Graaf verblijft nog steeds in het Maasstad Ziekenhuis.

Wij bidden de zieken thuis en in de zorginstellingen Gods nabijheid toe.

Bloemen.

De bloemen van zondag 18 september zijn met een hartelijke groet en ter bemoediging gebracht bij mevr. J. van Hal – Kraal en mevr. N. Paasse – Geers.

Op zondag 25 september zijn de bloemen gebracht bij dhr. J. Haeck en

mevr. G. Bor – Korevaar.

Namens de Kerkenraad wens ik u een goede week toe.

Atie Meijer (scriba)

Met dankbaarheid vermelden wij de

volgende giften in week 37 en 38

Kerk via ouderl. Mw.N.Dorsman 10 euro