Kopij Hervormd Puttershoek (maandag 16 nov.)

DIENSTEN OP

Zondag 22/11

10.00 uur Ds. A.A. van den Berg

Herdenken overledenen

17.00 uur Ds. G. Hendriksen

Woudrichem

Te beluisteren/kijken www.kerkomroep.nl/#/kerken/21658

en via de kerkradio

Zondag Komende zondag is het Eeuwigheidszondag. We zullen de overleden gemeenteleden gedenken. In het bijzonder de nabestaanden zijn uitgenodigd om deze dienst fysiek bij te wonen. Het trof me zondag bij de bevestiging en intrede van collega Dierx dat de bijzondere diensten met groot gewicht tóch fysiek door kunnen gaan in de tijd die we beleven. Burgemeester van Hemmen bracht naar voren dat hij sinds zijn start als burgemeester in maart al vijf intredes in de Hoeksche Waard had meegemaakt in coronatijd. Een krachtig teken dat de Heer doorgaat Zijn gemeente te bouwen! Zo mag het ook gelden voor de dienst van komende zondagmorgen.

Bloemen De bloemen zijn afgelopen zondag gebracht bij mevr. N.A. Huisman-van Dongen als hartelijke en bemoedigende groet van de gemeente.

Meeleven Mevr. K. Snaaijer-van Roon is overgebracht van het ziekenhuis naar De Hoge Weide voor revalidatie. Grote veranderingen op haar hoge leeftijd, we hopen dat er langzaamaan weer wat rust mag komen in haar geest. Dhr. P. Reedijk verblijft nog in het ziekenhuis, maar het is verheugend dat het herstel van zijn conditie heeft ingezet. Dat geeft dankbare hoop voor de toekomst.

Huwelijksjubileum Fam. A. Bijl-van ’t Zelfden mocht afgelopen maandag gedenken en vieren dat zij 60 jaar getrouwd is. Een gedenkwaardige mijlpaal, zeker ook met het oog op de recente zorgelijke tijden die er voor Tiny geweest zijn op het gebied van gezondheid. We wensen hen van harte Gods zegen toe voor de tijd die de Here God hen nog zal geven met elkaar.

Hartelijke groet,

1. A.A van den Berg

Ontmoeting op eerste advent Advent, een tijd van hoop, van wachten, verwachten en verlangen. De tijd waar we nu in leven, corona-tijd, is eigenlijk ook een tijd van wachten en verlangen. Verlangen naar het oude, verlangen naar elkaar ontmoeten en wachten op dat weer mogen doen. Als vrouwenkring hebben wij ons afgevraagd: Wat missen we nu, als gemeente, in het kerkelijk leven in corona tijd? De termen ontmoeten, ware aandacht, laagdrempelige ontmoeting, omzien naar elkaar, kwamen voorbij. Maar ook: Wat kunnen wij voor iets "kleins" doen in deze tijd? We realiseren ons dat de behoefte aan ontmoeting in coronatijd alleen maar groter is geworden. Hiervoor waren ontmoetingen vanzelfsprekend, nu is ontmoeting bijna bijzonder... Op het moment van schrijven bevinden we ons in de gedeeltelijke lock-down. Wij vroegen ons af: Wat is er nog wel mogelijk? We mogen in kleine groepen naar de kerk, maar er zijn meer mensen die niet in de kerk zitten dan wel. Hoe mooi zou het zijn als we elkaar op eerste advent (zondag 29 november) kunnen ontmoeten, binnen de regels die de regering ons geeft? SAMEN een kopje koffie te drinken (neem desnoods je eigen koffie mee), eventueel vooraf samen de dienst online te beluisteren, een gesprek voeren. Kortom, ontmoeting als start van de Adventstijd, een ontmoeting van hoop en verwachting, SAMEN gemeente zijn. Wilt u bij iemand op de koffie of iemand bij u thuis ontvangen? Geef u dan op, uiterlijk vrijdag 20 november! Wij als groep zullen mensen/gezinnen aan elkaar koppelen, we streven ernaar om het in uw 'eigen' buurt te houden, zodat ver lopen of fietsen niet nodig is. We willen u vragen om uzelf op te geven, via de e-mail, app, telefoon of briefje door de bus. Inleveren kan bij de volgende adressen: Wilgenlaan 10 of Haagwinde 23 of per e-mail kan dit naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon op 0644542819.

De vrouwenkring

Collecten 22/11: Kerk en Eredienst

Deur: Kerk in actie-Diaconaat

Beide collecten van harte aanbevolen bij de kerkgangers

en bij de kerkluisteraars.

U kunt uw bijdrage voor de Kerk overmaken

op bankrek.nr. NL38RABO0373711271

t.n.v. Kerkvoogdij en datum van de dienst

Voor de Diaconie kunt u overmaken op

bankrek. NL39RABO0373710089 t.n.v. Diaconie

Met dankbaarheid vermelden wij de volgende

giften in week 46 via bank en bus.

Kerk en Eredienst 2x10; 30; 80 en 120 euro

Kerk 7,50; 15; 3x 20 euro