Kopij Hervormd Puttershoek (maandag 9 nov.)

 

DIENSTEN OP

Zondag 15/11

10.00 uur Ds. A.A. van den Berg

                 Heilig Avondmaal

17.00 uur Ds. J.S. Telgenhof, Strijen

                 Voortzetting en dankzegging H.A.

Te beluisteren/kijken www.kerkomroep.nl/#/kerken/21658

en via de kerkradio

 

Heilig Avondmaal Hoe blijven we in alle afstandelijkheid verbonden met God en met elkaar? Waar zou nu onze kracht vandaan moeten komen en hoe kunnen we die zoeken en vinden? Ds. Sjaak van den Berg heeft bij de campagne #daaromzijnwekerk van HGJB, IZB en GZB rond deze vragen een preekschets over Efeze 1 geschreven. Daar wil ik graag mijn / ons(!) voordeel mee doen komende zondagmorgen bij brood en beker. Want juist aan de tafel van onze Heer beleven wij het hart van ons geloof en kerk-zijn! De gemeenschap met het lichaam van Christus vieren om des te meer lichaam van Christus te worden! Moge de dienst zijn tot zegen van onze gemeente-zijn NU, tot bloei van ons jaarthema SAMEN! Omdat wij geloven dat onze Heer en Zijn Geest sterker zijn dan de beperkingen, al wordt dit geloof wel beproefd (dienst zondagmiddag ds. L. den Breejen). We zullen het Avondmaal weer vieren op de twee sporen van online en fysiek in kleine kring in de kerk. Gezegende zondag!  

Bloemen De bloemen zijn afgelopen zondag gebracht bij dhr. M. van der Heiden als hartelijke en bemoedigende groet van de gemeente.  

Meeleven Mevr. K. Snaaijer-van Roon zal deze week hoogstwaarschijnlijk overgebracht zijn van het ziekenhuis naar De Hoge Weide voor revalidatie. Dhr. M. van der Heiden mocht weer thuis komen uit het ziekenhuis. De acute opname heeft wel een behoorlijke schrik gegeven. We hopen dat de ontvangen zorg in het ziekenhuis hen goed mag doen voor de nabije toekomst. Dhr. P. Reedijk verblijft in het ziekenhuis in zorgelijke omstandigheden. We hopen en hebben zondag gebeden dat hij herstel van conditie mag ontvangen.

Professionele beelduitzending Hierover heb ik tot nu toe alleen nog maar positieve reacties ontvangen! Fijn dat het zo goed ontvangen wordt. Op Dankdag was de nieuwe uitzending al een feit. Moge deze investering en vernieuwing de betrokkenheid rond de diensten vergroten en mogen velen ermee gezegend worden in de toekomst!

Een nieuw begin In Amerika is er een nieuw begin begonnen met de verkozen president. Daar kan niemand in de wereld om heen. Maar ook dichtbij huis worden er mijlpalen in het kerkelijk leven geplant! Onze buurgemeente Maasdam heeft per 1 november weer een eigen predikant in de persoon van ds. Marianna van de Graaf. Buurgemeente ’s Gravendeel mag per aanstaande zondagmiddag weer een eigen predikant hebben in de persoon van ds. S. Dierx. Met de bevestiging en intrede van laatstgenoemde eindigt ook mijn consulentschap in ’s Gravendeel. We wensen beide gemeenten in deze lastige tijd zo toch vreugde, hoop en een gezegende toekomst toe!

Hartelijke groet,

  1. A.A van den Berg

Ontmoeting op eerste advent Advent, een tijd van hoop, van wachten, verwachten en verlangen. De tijd waar we nu in leven, corona-tijd, is eigenlijk ook een tijd van wachten en verlangen. Verlangen naar het oude, verlangen naar elkaar ontmoeten en wachten op dat weer mogen doen. Als vrouwenkring hebben wij ons afgevraagd: Wat missen we nu, als gemeente, in het kerkelijk leven in corona tijd? De termen ontmoeten, ware aandacht, laagdrempelige ontmoeting, omzien naar elkaar, kwamen voorbij. Maar ook: Wat kunnen wij voor iets "kleins" doen in deze tijd? We realiseren ons dat de behoefte aan ontmoeting in coronatijd alleen maar groter is geworden. Hiervoor waren ontmoetingen vanzelfsprekend, nu is ontmoeting bijna bijzonder... Op het moment van schrijven bevinden we ons in de gedeeltelijke lock-down. Wij vroegen ons af: Wat is er nog wel mogelijk? We mogen in kleine groepen naar de kerk, maar er zijn meer mensen die niet in de kerk zitten dan wel. Hoe mooi zou het zijn als we elkaar op eerste advent (zondag 29 november) kunnen ontmoeten, binnen de regels die de regering ons geeft? Het lijkt ons mooi om als gemeenteleden op eerste advent onderling bij elkaar te komen. 1 op 1, oftewel bewoner(s) van 1 huis op bezoek bij de bewoners van 1 ander huis. SAMEN een kopje koffie te drinken (neem desnoods je eigen koffie mee), eventueel vooraf samen de dienst online te beluisteren, een gesprek voeren. Mochten we tegen die tijd elkaar niet kunnen ontmoeten dan zien we nog steeds een mogelijkheid tot telefonisch contact. Kortom, ontmoeting als start van de Adventstijd, een ontmoeting van hoop en verwachting, SAMEN gemeente zijn. Wilt u bij iemand op de koffie of iemand bij u thuis ontvangen? Geef u dan op! Wij als groep zullen mensen/gezinnen aan elkaar koppelen, we streven ernaar om het in uw 'eigen' buurt te houden, zodat ver lopen of fietsen niet nodig is. We willen u vragen om uzelf op te geven, via de e-mail, app, telefoon of briefje door de bus. Inleveren kan bij de volgende adressen: Wilgenlaan 10 of Haagwinde 23 of per e-mail kan dit naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon op 0644542819. 

De vrouwenkring

Collecten 15/11 Bekercollecte bij het Avondmaal is bestemd voor Hospice Hoeksche Waard

Deur Onderhoud Kerkplein

Beide collecten van harte aanbevolen bij de kerkgangers en bij de kerkluisteraars. U kunt uw bijdrage voor de Kerk overmaken op bankrek.nr. NL38RABO0373711271 t.n.v. Kerkvoogdij en datum van de dienst. Voor de Diaconie kunt u overmaken op bankrek. NL39RABO0373710089 t.n.v. Diaconie. Met dankbaarheid vermelden wij de volgende giften in week 45 via bank en bus. Kerk en Eredienst 5;10;25;30;50 en 100 euro; Kerk via Ds. A.A. v.d. Berg 50 en 100 euro.

kerkelijk Bureau

 

 

 

                                                                                                                         

 

Aanvullende gegevens