Hola! ¿Cómo estás? – U raad het al, dat is Spaans voor: Hallo! Hoe gaat het met je?

In de tijd waarin we leven is het ontzettend belangrijk verbonden te zijn met elkaar en samen te leven voor de missie die we hier op aarde als Christenen hebben (dat is: God liefhebben, Zijn naam bekend maken en uw naasten liefhebben zoals Christus dat doet). Dat het uitvoeren van die missie niet altijd makkelijk is, omdat we als kerk niet makkelijk samen kunnen komen in tijden van corona, of omdat er misschien wel angst heerst, kunnen we niet ontkennen, maar ook dan mogen we samen uitkijken naar en elkaar herinneren aan de belofte die voor ons klaar ligt: in eeuwigheid samen leven met Onze Vader en Hem volmaakt kennen. Die verbinding en het samen Christen zijn, gaat verder dan ons eigen dorp, verder dan de Hoeksche Waard en verder dan Nederland. Over de hele wereld leven er mensen die onderdeel zijn van het Ene Lichaam.

Een jaar geleden vertrok Lianne de Haan voor vier maanden naar Paraguay, hier kwam zij in contact met een heel enthousiaste dominee (Luis) en zijn vrouw (Francine). Er ontstond een vriendschap en er werd veel gedeeld over gebruiken binnen de culturen, kerk zijn en evangelisatie acties.

Toen Lianne eenmaal weer terug was in Nederland, is het idee opgedaan om Luis en Francine Nederland te laten bezoeken. Door Luis en Francine uit te nodigen in Nederland, kunnen we bijdragen aan het opbouwen van het wereldwijde lichaam. Hier in Nederland, door aangevuurd te worden van het enthousiasme dat Luis en Francine uitstralen voor de christen-missie en in Paraguay door het delen van kennis voortkomend uit een al veel dieper gewortelde protestantse kerk. De tijd die zij In Nederland zullen doorbrengen zal gevuld worden met evangelisatie activiteiten, opbouwende thema-avonden en (openlucht)diensten! Omstreeks juni 2021 staat hun komst gepland. In deze video stellen Luis en Francine zich voor: https://www.youtube.com/watch?v=Q8Hvr767ZKE, erg leuk om te bekijken!

Op 11 november (vanaf 20:00 uur) organiseren wij een bijeenkomst (via skype - https://join.skype.com/iG77s4cAYBrh) om de mogelijkheden met elkaar te bespreken. Klik gerust op deze link en denk mee. We hopen op een live verbinding met dominee Luis en een opbouwende avond die ons zal inspireren met onze gemeenschappelijke missie aan de slag te gaan.

Hartelijke bedankt voor uw tijd en graag horen we iets van u!

Hans de Bruin, Corstiaan Dekkers, Victor de Haan, Lianne de Haan en Elleke Smit