Advent, een tijd van hoop, van wachten, verwachten en verlangen. De tijd waar we nu in leven, corona-tijd, is eigenlijk ook een tijd van wachten en verlangen. Verlangen naar het oude, verlangen naar elkaar ontmoeten en wachten op dat weer mogen doen. Als vrouwenkring hebben wij ons afgevraagd: Wat missen we nu, als gemeente, in het kerkelijk leven in corona tijd? De termen ontmoeten, ware aandacht, laagdrempelige ontmoeting, omzien naar elkaar, kwamen voorbij. Maar ook: Wat kunnen wij voor iets "kleins" doen in deze tijd? We realiseren ons dat de behoefte aan ontmoeting in coronatijd alleen maar groter is geworden. Hiervoor waren ontmoetingen vanzelfsprekend, nu is ontmoeting bijna bijzonder... Op het moment van schrijven bevinden we ons in de gedeeltelijke lock-down. Wij vroegen ons af: Wat is er nog wel mogelijk? We mogen in kleine groepen naar de kerk, maar er zijn meer mensen die niet in de kerk zitten dan wel.

Hoe mooi zou het zijn als we elkaar op eerste advent (zondag 29 november) kunnen ontmoeten, binnen de regels die de regering ons geeft? Het lijkt ons mooi om als gemeenteleden op eerste advent onderling bij elkaar te komen. 1 op 1, oftewel bewoner(s) van één huis op bezoek bij de bewoners van één ander huis. SAMEN een kopje koffie te drinken (neem desnoods je eigen koffie mee), eventueel vooraf samen de dienst online te beluisteren, een gesprek voeren een wandeling buiten doen, stem dat even af met de persoon waarmee we je matchen. Mochten we tegen die tijd elkaar niet kunnen ontmoeten dan zien we nog steeds een mogelijkheid tot telefonisch contact. Kortom, ontmoeting als start van de Adventstijd, een ontmoeting van hoop en verwachting, SAMEN gemeente zijn. Wilt u bij iemand op de koffie of iemand bij u thuis ontvangen? Geef u dan NU op!

Wij als groep zullen mensen/gezinnen aan elkaar koppelen, we streven ernaar om het in uw 'eigen' buurt te houden, zodat ver lopen of fietsen niet nodig is. We willen u vragen om uzelf op te geven, via de e-mail, app, telefoon of briefje door de bus.

Inleveren kan bij de volgende adressen: Wilgenlaan 10 (fam v. Oudheusden) of Haagwinde 23 (fam v.d. Zwaal), Eikenlaan 38a (fam Dekkers) of per e-mail kan dit naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon/app op 0644542819.

STROOKJE OM IN TE LEVEREN: Graag opgeven uiterlijk dinsdag 17 november.
A. Ik zou graag iemand willen ontvangen, ik stel mijn huis open voor 1/2/3 personen boven de 13 jaar.

B. Ik zou graag bij iemand op bezoek willen

C. Het maakt mij niet uit

Wie ben ik/zijn wij? Aangeven hoeveel personen en hoeveel personen boven de 13 jaar:

___________________________________

En de volgende personen onder de 13 jaar:

___________________________________

Naam: _____________________________

Adres: _____________________________

Telefoonnummer: ____________________

E-mailadres: ________________________

Achtergrondinformatie: de vrouwenkring is een kring van zeven vrouwen uit de gemeente en komt elke twee weken bij elkaar, we volgen de bijbelstudie Kinderen van het licht van Beth Moore.

Elleke, Dijanne, Mariska, Annemarie, Leonie, Annelies, José