Andere jaren konden we met elkaar creatief bezig in aanloop naar Pinksteren, onder andere door de schilderworkshop die dan georganiseerd werd. Dit jaar is alles iets anders en kunnen we niet fysiek bij elkaar komen. Samen gemeente zijn is wel iets wat we missen in deze tijden. We willen jullie uitdagen om in de aanloop naar Pinksteren creatief aan de slag te gaan met met het Pinksterfeest/verhaal? Jong en oud kan mee doen door thuis te gaan schilderen, kleuren, handletteren, een mooie foto, een moodboard, een gedicht of iets anders te gaan maken en deze op eerste en tweede Pinksterdag te exposeren op je eigen raam.

Hoe gaat het in zijn werk:

Onderdeel 1: Het maken
⦁ Je kiest zelf een vel papier of kaart, de maat is vrij, als het maar op je raam past. A4, A3, rond, vierkant, een ansichtkaart is ook prima.
⦁ Bedenk waar jij aan denkt met Pinksteren, zoek bijvoorbeeld een mooie bijbeltekst op als inspiratie.
⦁ Schilder, kleur of teken en/of beschrijf het vel.
⦁ Je kan natuurlijk ook een mooie kleurplaat van internet uitprinten en deze op een creatieve wijze versieren.
⦁ Heb je zelf geen middelen in huis, laat het weten en we bezorgen je wat materiaal.

Onderdeel 2: Doorgeven dat je mee doet
⦁ Geef aan de webredactie per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefoon (0644542819),je adres door. En word je opgenomen op de expositielijst (doorgeven kan t/m vrijdag 29 mei).

Onderdeel 3: Expositie
⦁ Hang op zondag 31 mei en maandag 1 juni je kunstwerk voor het raam. Eventueel met uitleg, op basis van welk bijbelstuk je het hebt gemaakt of wat het voor moet stellen.

Onderdeel 4: Bezoeken van de dorpsexpositie voor jong en oud
⦁ Mensen die op Pinksteren de dorpsexpositie willen bezoeken ontvangen, op aanvraag (per mail of telefoon), de lijst met adressen waar er iets voor het raam geëxposeerd wordt.
I.v.m. AVG regels kunnen we dit niet direct op de website publiceren, maar zal je daar even voor moeten bellen of mailen. Deze lijst wordt dan zaterdag 30 mei verstrekt.
⦁ De kinderen van de zondagsschool krijgen een knutselwerkje met hemelvaart die leuk in te zetten is tijdens deze expositietocht.

Onderdeel 5: Natuurlijk mag je de kaart of schilderij door de brievenbus doen bij een gemeentelid, bijvoorbeeld naar iemand van het ziekenbriefje.

 

Inspiratie? 

Kijk in de pdf bijlage of zoek zelf op internet/pinterest

Aanvullende gegevens