Kopij Hervormd Puttershoek (maandag 13 juli)

Zondag namen we afscheid van ouderling Henno Westeneng. Er werden woorden van dank gesproken voor zijn waardevolle bijdragen in de kerkenraad vanuit zijn van God ontvangen gaven. We wensten hem, Judith en de kinderen natuurlijk ook een gezegende toekomst toe in de nieuwe woonplaats Rhenen! De nu ontstane vacature is nog in bezinning in het consistorie, aangezien wij momenteel het gehele pastoraat in de gemeente aan het herzien zijn. U gaat hier na de zomervakantie ook wat van merken!

Voor komende zondag hoop ik een Schriftlezing te kiezen die past bij de dan aangebroken zomervakantie. Gezegende diensten alvast gewenst.

Reserveren Om bij de diensten in de kerk aanwezig te zijn kunt u hiervoor een plaats reserveren bij mevr. J. (Cobi) Kuipers-Versendaal: telefonisch woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur (tel. 6762671), of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zie voor nadere informatie over hoe en wat ook de website. Van vrijdag 17 juli t/m 31 juli is onze oud-scriba niet beschikbaar voor het reserveren. U kunt dan contact opnemen met haar waarnemer Tineke van Horssen (tel.7856281). Het mailadres is uiteraard altijd beschikbaar!

Bloemen De bloemen van afgelopen zondag zijn zondagavond gegeven aan mevr. Riet Maarleveld-Buitendijk als meelevende groet van de gemeente.

Meeleven Mevr. Corrie Wimmer blijft kuren ondergaan die veel van haar vragen, ook in combinatie met de zorg voor haar man Leo. Laten we met hen meeleven nu de zorgen toenemen. Mevr. M. van Sintmaartensdijk-Bekker is vorige week verhuisd omdat het thuis niet meer ging. De verse rouw en de coronatijd maakte de afgelopen periode heel zwaar voor haar. Voor de kinderen mag het een rust zijn dat hun moeder nu de nodige zorg mag ontvangen. Riet Maarleveld is ook onlangs verhuisd om passender zorg te ontvangen in haar persoonlijke omstandigheden.

Open kerk De kerk is voorlopig tot 1 september open om er even in de stilte te zijn, voor een moment van bezinning of een gesprekje met mij of een ouderling op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen van 11.00 uur tot 12.00 uur. Op zaterdag 25 juli (de laatste van de maand!) is de kerk open van 10.30 uur tot 12.00 uur.

Hoop op God Dit radioprogramma vanuit de kerk op de woensdagavond 19.15 uur-19.45 uur zal doorgaan tot 1 september.

God en corona Als afscheidsgeschenk kreeg Henno Westeneng het boekje ‘God en de pandemie’ van de grote theoloog én ‘soepele schrijver’ Tom Wright. Ondertitel Een theologische reflectie op het coronavirus en wat volgt. Een gedegen analyse van allerlei roulerende visies. Wellicht een vakantie-aanrader voor wie zoekt naar een bijbels-gelovige visie op de crisis die wij beleven?

Vakantie Van zaterdag 25 juli tot zaterdag 15 augustus houd ik vakantie. In crisisgevallen zal er een achterwacht-collega voor u klaarstaan.

Hartelijke groeten, ds. A.A. van den Berg

Collecten 19/07: Kerk en Eredienst

Deur: Onderhoud gebouwen

Collecten 26/07: Diaconie

Deur: Onderhoud gebouwen

Alle collecten van harte bij u aanbevolen.

U kunt uw collectebijdrage overmaken op

Banknr. NL38RABO0373711271

t.n.v. Kerkvoogdij met vermelding van week

of maand.

Ook kunt u uw bijdrage (geld of bonnen) in de

brievenbus Kerkplein 3 bij Kerkplein 2 doen.

Dagelijks wordt de brievenbus geledigd.

Met dankbaarheid vermelden wij de volgende

giften in week 27 en 28 via brievenbus.

Kerk en Eredienst: 10+16+20+50 euro

Kerk: 15+26,95+via oudl.Mw.M.vd.Ree 20 euro

Onderhoud gebouwen: 100 euro

Bekercoll.H.A. : 2 x 10+15+20 euro