(vorige versie was van 25 november) laatst aangevuld gewijzigd vrijdag 18 december

Nieuws rondom corona maatregelen Hervormde gemeente Puttershoek

Vanaf half december is er een nieuwe lock down met nieuwe corona maatregelen. Alle gemeente activiteiten zijn gestopt en de kerkdiensten zijn uitsluitend online te volgen. Toch willen we als gemeente van onze Here verbonden blijven, Samen Gods woord horen en naar elkaar om zien. Internet speelt hierbij een grote rol.

Samen

Hoe kunnen we dat “samen” samen vormgeven? We hebben u daarbij nodig. We kunnen elkaar aandacht geven door contact per telefoon, via post en brievenbus of gewoon door een cadeautje achter te laten voor de deur. Heb oog voor de buren en andere mensen in uw omgeving. Neem eens contact op met uw “buurvrouw of buurman” waar u altijd naast zit in de kerk. Samen kunnen we veel eenzaamheid wegnemen in onze (kerkelijke en burgerlijke) gemeente. De kerkenraad staat open voor nieuwe ideeën om samen een warme gemeente te zijn, Gods boodschap te delen en met elkaar mee te leven.

Gebedspunten

Heeft u eigen punten van zorg, dan kunt u deze doorgeven als gebedspunten voor de diensten aan ds. Van den Berg (078-6761389 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Collectes en deurbussen

In deze tijd waarin we helaas tijdelijk niet allemaal kunnen samenkomen in de kerk, kunt u niet zoals u gewend bent uw giften geven in de collectezakken en de deurbussen. Om dit toch mogelijk te maken willen we u graag attenderen op alternatieven:

Doneren via een App op uw telefoon of tablet

Dit is een eenvoudige manier om uw bijdrage aan de collectes te regelen. Voor installatie en gebruik: open de volgende link: uitleg SKG kerk giften app.

Overmaken via bank:

• Kerkvoogdij

U kunt zo vaak als u wilt en voor verschillende doelen uw bijdrage overmaken op banknummer NL38 RABO 037 371 1271 van CvK (College van Kerkvoogden). Vermeld hierbij voor welke doelen uw bijdrage bestemd is of de datum van de dienst.

• Diaconie

Giften voor de diaconie kunnen naar bovenstaand rekeningnummer onder vermelding van “Diaconie”, maar ook direct naar de rekening van de diaconie: banknummer  NL39 RABO 037 371 0089 van Diaconie Hervormde Kerk Puttershoek. Vermeld hierbij voor welke doelen uw bijdrage bestemd is of de datum van de dienst.

Spaarpotjes en per brieven/post::

Een leuke manier van bijdragen is een collectepotje bij u thuis. Elke dienst doet u thuis uw (gebruikelijke) bijdragen in enveloppen of potjes voor de verschillende doelen die u wilt steunen. Hier kunt u natuurlijk ook collectebonnen voor gebruiken. U kunt de enveloppen meenemen wanneer er weer naar de kerk komt of u gooit uw enveloppen zo nu en dan in de brievenbus van het kerkelijk bureau aan de pastorie. Deze brievenbus wordt dagelijks geleegd.

Diaconale hulp

Heeft u praktische hulp nodig, bijvoorbeeld bij boodschappen doen? Bel dan naar de diaconie op telefoonnummer 078-6767040.

Pastorale hulp

Heeft u behoefte aan pastorale hulp, bel dan gerust uw wijkouderling of onze predikant ds. A.A. van den Berg (078-6761389).

Gebruiksplannen

De kerkenraad heeft gebruiksplannen opgesteld voor gebruik van de kerkelijke gebouwen in Corona tijd. Deze plannen zijn te vinden via de link https://www.hervormdputtershoek.nl/gebouwen/veiligheid

Communicatie

• Alle actuele berichten en laatste ontwikkelingen kunt u lezen op de homepage en nieuwsberichten op onze website nl
  • Het gebruikelijke weekbericht en actuele zaken kunt u wekelijks lezen in het ringblad waarop u zich kunt abonneren (ontvangst kan per post of mail).
  • Het Klankbord blijven we uitbrengen volgens schema.