(vorige versie was van 29 maart) laatst aangevuld gewijzigd zaterdag 4 april

Activiteiten

Alle gemeente-samenkomsten komen te vervallen tot nader order. In plaats hiervan bieden we hiervoor alternatieven aan om als gemeente van onze Here verbonden te blijven, Gods woord te horen en naar elkaar om te zien.

Internet speelt bij deze alternatieven een grote rol. Maar er is meer, veel meer… We kunnen elkaar aandacht geven door contact per telefoon, via post en brievenbus of gewoon door een cadeautje achter te laten voor de deur, etc. Komende weken hopen we nog veel meer manieren te ontdekken, om samen een warme gemeente te zijn, Gods boodschap te delen en met elkaar mee te leven.

We zetten de (ons nu bekende) initiatieven voor u op een rijtje:

 • Elke zondag om 10.00 uur kunt u de internetdienst via Kerkomroep en kerkradio thuis bijwonen als alternatief van de samenkomst tijdens de eredienst (https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21658). U leest hier meer over onder het kopje Kerkdiensten.
 • Elke woensdagavond 19.15 uur kunt u een uitzending van “Radio Hoop op God” vanuit onze kerk beluisteren via Kerkomroep (https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21658) en kerkradio. Wij luiden wekelijks de kerkklokken, spelen voor u mooie muziek en er worden woorden van bemoediging en hoop gesproken.
 • Diverse initiatieven:
  • Verzenden van kaarten aan de ons bekende groep geïsoleerde gemeenteleden door diaconie en ouderlingen.
  • Telefonisch contact leggen aan de ons bekende groep geïsoleerde gemeenteleden door de ouderlingen.
  • Online bingo voor onze oudere jeugd door de JOR.
  • Gemeenteleden die op eigen initiatief contact leggen en/of houden met geïsoleerde gemeenteleden of voor hen klusjes, zoals boodschappen, doen. U leest hier meer over onder het kopje Diaconale hulp.
  • Via diverse whatsapp-groepen binnen de gemeente wordt er met elkaar meegeleefd en informatie gedeeld.

Weet u initiatieven die aan dit lijstje niet mogen ontbreken, laat het ons weten! Zie hiervoor het kopje Vragen.

Kerkdiensten

De middagdiensten vervallen. De ochtenddiensten van komende zondagen gaan door als zogenaamde ‘internetdiensten’. De gebruikelijke liturgie zal gevolgd worden maar dan zonder bezoekers. Er zal orgelspel te horen zijn, liederen kunnen beluisterd of thuis meegezongen worden en we mogen horen naar het (live) levende Woord van God! We zullen ook aan de kinderen van de gemeente denken. Voor de zondagen van 29 maart t/m 19 april zal voorgaan onze eigen predikant ds. A.A. van den Berg. Voor daarna: houd deze website in de gaten! U kunt meeluisteren via https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21658. Lukt het niet om 10.00 uur, dan kan dit ook op een later tijdstip! Heeft u eigen punten van zorg in deze voor allen vreemde weken, dan kunt u deze doorgeven als gebedspunten voor deze diensten aan ds. Van den Berg (078-6761389 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Diaconale hulp

Heeft u praktische hulp nodig, bijvoorbeeld bij boodschappen doen? Bel dan naar de diaconie op telefoonnummer 078-6767040.

Pastorale hulp

Heeft u behoefte aan pastorale hulp, bel dan gerust uw wijkouderling of onze predikant ds. A.A. van den Berg (6761389)! Laatstgenoemde probeert ’s morgens van 11.00 tot 12.00 uur en ’s middags van 16.00 tot 17.00 uur zoveel mogelijk telefonisch bereikbaar te zijn.  

Vragen

De kerkenraad heeft een crisisteam opgezet om snel te reageren op alle veranderingen in deze periode en deze in goede banen te leiden. Dit team bestaat uit Hugo Snaaijer (ouderling), Plonie Bos (diaken) en Jaco v.d. Zwaal (kerkrentmeester). Heeft u vragen of tips n.a.v. alles wat speelt in deze periode? Bel dan naar 078-6767040 of stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ook wanneer u mooie initiatieven elders hebt gezien waarmee wij mogelijk ons voordeel kunnen doen, horen we dat graag van u. Kent u iemand die vergeten dreigt te raken of niet via internet met ons verbonden is in deze tijd, of betreft dit uzelf, meldt dit a.u.b. aan ons.

Communicatie

 • Alle actuele berichten en laatste ontwikkelingen kunt u lezen op de homepage en nieuwsberichten op onze website hervormdputtershoek.nl.
 • Het gebruikelijke weekbericht en actuele zaken kunt u wekelijks lezen in het ringblad waarop u zich kunt abonneren (ontvangst kan per post of mail).
 • Het Klankbord blijven we uitbrengen (eerstvolgende uitgave wordt verwacht rond 21 april), voor iedereen met internet is dit digitaal op de website te downloaden en voor gemeenteleden zonder internet zal er ook een beperkte oplage op papier beschikbaar zijn. Heeft u geen mogelijkheid om dit te downloaden, laat dit ons dan weten via: 078-6767040, of stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bemoediging

Dit is een moeilijke tijd en juist nu moeten we als gemeente afstand houden van elkaar. Gelukkig kunnen we nog wel naar elkaar omzien. Een telefoontje kan veel goed doen en we kunnen voor de situatie en voor elkaar bidden. Door alles heen mogen we ons gedragen weten door God die zijn eigen Zoon voor ons heeft gegeven. Ons leven is uit en in Zijn handen.

De kerkenraad wenst u veel sterkte en Gods zegen in deze periode.


Zaterdag 4 april

Collectes en deurbussen

In deze tijd waarin we helaas tijdelijk niet meer kunnen samenkomen in de kerk, kunt u niet zoals we gewend zijn uw gaven geven in de collectezakken en de deurbussen. Om dit toch mogelijk maken willen we u graag attenderen op alternatieven:

Overmaken: u kunt zo vaak als u wilt en voor verschillende doelen uw bijdrage overmaken op banknummer NL38RABO0373711271 van de Kerkvoogdij. Vermeld hierbij voor welke doelen u bijdrage bestemd is.

Meer informatie bij het kerkelijk bureau:
Per brieven/post: Kerkplein 3, te 3297 AX Puttershoek
Per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spaarpotjes: Elke dienst thuis uw (gebruikelijke) bijdragen op te sparen in verschillende enveloppen of potjes, elk voor een ander doel, die u tussendoor kunt deponeren in de brievenbus van het kerkelijk bureau aan de pastorie of mee kunt nemen wanneer er weer kerkdiensten zijn. Deze wordt dagelijks geleegd. Op deze manier kunt u ook met collectebonnen doneren.

Volgt z.s.m.: Digitale vormen van gaven inzamelen worden momenteel onderzocht. Zodra we hierin een keuze hebben gemaakt, laten we u dit weten.


zaterdag 4 april

Vertraging uitzending kerkomroep

In deze tijd waarin we helaas tijdelijk niet meer kunnen samenkomen in de kerk, De Hoeksteen en Schakel, hopen we dat velen van u de verschillende uitzendingen vanuit de kerk weten te vinden op de website of via de app van Kerkomroep. Voor de tijdstippen van de uitzendingen zie website, ringblad en Klankbord.

Er hebben ons veel berichten bereikt dat de live uitzending op aanvangstijdstip niet te ontvangen is via Kerkomroep. Wij vinden dit zeer vervelend, omdat hiermee het online verbonden zijn bemoeilijkt wordt. Hieraan kunnen wij als kerk helaas weinig doen, omdat de oorzaak ligt bij de leverancier van Kerkomroep.

Zij doen hun best dit te verhelpen, zodat we hopelijk weer snel allemaal tegelijkertijd de dienst online bijwonen.
Vanwege mogelijke problemen bij Kerkomroep vragen wij gebruikers van Kerkomroep:
Wanneer u live luistert: houdt de uitzending aan staan, ook al hoort u geen uitzending. Deze zal later alsnog doorkomen.
Wanneer u achteraf de uitzending luistert. Gaat dit zonder problemen.
Kerkradio-luisteraars hebben dit probleem niet, omdat dit systeem niet afhankelijk is van Kerkomroep.


zaterdag 4 april

ZIEKENLIJST

In deze tijd waarin we helaas tijdelijk niet meer kunnen samenkomen in de kerk, kunt u niet zoals we gewend zijn een ziekenlijstje meenemen uit de hal. Zoals velen weten staan op het ziekenlijstje de namen en adressen van de ons bekende zieken in de gemeente, momenteel 7, zodat u hen een kaartje ter bemoediging kunt sturen.

Om als gemeente toch op deze manier naar elkaar om te blijven zien, kunt u op de volgende manier nog steeds in bezit komen van dit lijstje:
Per mail: stuur een mail met de vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Per telefoon: vraag namen en adressen aan op tel. 078-6767040

I.v.m. privacy van de gemeenteleden op het lijstje, kunnen we deze niet op internet zetten. We hopen daarom dat u daarom gebruik wilt maken van bovenstaande werkwijze. 


ROMMELMARKTNIEUWS

I.V.M. DE CORONAVIRUS ZIJN WIJ GESLOTEN TOT EN MET 1 JUNI

OP MAANDAG KUNNEN ER OOK GEEN SPULLEN GEBRACHT WORDEN .

NAMENS ROMMELMARKTTEAM,

AN KLINGE


Jeugdwerk JOR en JOR Young
 
Na overleg met de HJP (Hervormde Jeugdraad Puttershoek) is besloten om het jeugdwerk, in verband met het coronavirus, even op een laag pitje te zetten. Daarom is er komende zaterdag GEEN JOR en JOR YOUNG. De Schakel blijft deze avond gesloten... 
Of er komende weken wel JOR is, is voor nu nog even onduidelijk. We hopen jullie hier dinsdag meer over te kunnen vertellen. 
 
Hopelijk tot snel! 
Voor vragen kan je ons altijd mailen op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tijdelijk geen bloemetje voor 80-jarigen ivm corona-maatregelen

Ivm de corona-maatregelen zal zolang deze door het rijk zijn afgekondigd helaas niet het bekende bloemetje voor 80-jarigen worden bezorgd. Wij hopen op uw begrip.

Mvg, HVD


In verband met het caronavirus gaat de deur van de Hoeksteen op slot. 

Dus onze soos, op donderdagmiddag,  stopt per direct. Voorlopig tot 6

april en daarna zullen wij bepalen wanneer de soos weer van start kan gaan.

Met vriendelijke groet, Tiem Meijer


De Raad van Kerken organiseert vandaag een Dag van Nationaal Gebed vanwege het coronavirus. De raad roept alle kerken op om mee te doen en om 19.00 uur een kwartier lang de klokken te luiden, als boodschap van "hoop en troost". Ook onze kerk heeft op 18 maart de klok geluid.

Laten we op dat moment, ieder op zijn eigen plek, in gebed gaan voor (geestelijke en lichamelijke) gezondheid, kracht, wijsheid en geduld.

De kerkenraad


In deze periode waarin we ons allemaal zo goed mogelijk houden aan de corona maatregelen, passen we tijdelijk de werkwijze van het verjaardagsfonds aan. Hierdoor willen we persoonlijk contact minimaliseren, maar toch aandacht voor elkaar houden en elkaar bemoedigen. Daarom zullen we tijdelijk nog wel de verjaardagskaarten bij jarigen door de brievenbus doen, maar niet aanbellen om om een bijdrage vragen. We hopen dat u begrip heeft voor de situatie.

Met vriendelijke groeten,

Namens het verjaardagsfonds Annie en Winny

PS Meer informatie over het verjaardagsfonds vindt u hier (klik hier https://www.hervormdputtershoek.nl/speciale-activiteiten-en-commissies/diversen ).


woensdag 25 maart om 12.00 uur het Onze Vader te bidden
Laatst bijgewerkt: 25 maart 2020

Afgelopen zondag riep Paus Franciscus christenen wereldwijd op om woensdag 25 maart om 12.00 uur het Onze Vader te bidden. Het moderamen van de Protestantse Kerk steunt deze oproep van harte, zie https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/protestantse-kerk-ondersteunt-oproep-paus-bid-wereldwijd-tegelijkertijd-onze-vader/ 

Paus Franciscus: “In deze benarde dagen terwijl de mensheid beeft van angst door de dreiging van de pandemie, zou ik aan alle christenen samen willen voorstellen hun stemmen te verheffen naar de hemel."


Vanavond woensdag 25 maart om 19.00 uur Radio "Hoop op God"
Laatst bijgewerkt: 25 maart 2020

Vanavond woensdag 25 maart om 19.00 uur zal, net als vorige week, de kerkklok van onze kerk weer een kwartier luiden. Vorige week was het Dag van Nationaal Gebed. De Raad van Kerken organiseerde een Dag van Nationaal Gebed vanwege het coronavirus. De raad riep alle kerken op om mee te doen en om 19.00 uur een kwartier lang de klokken te luiden, als boodschap van "hoop en troost".

Het woord Radio is afgeleid van het latijnse radius, of straal. Denk aan de straal van een cirkel of bol, die vanuit het middelpunt in alle richtingen gaat. Zo willen wij als lokale kerk onze boodschap van "hoop en troost" delen binnen onze gemeente en naar de wereld om ons heen.

We proberen er een speciaal moment van te maken door ook via kerkradio en internet die boodschap te laten klinken. Het is fijn als u op dat moment via kerkradio of internet met ons verbonden wilt zijn, om ook op deze “nieuwe” manier een stukje samen zijn te ervaren.

De kerkenraad

Aanvullende gegevens