Vol passie het Evangelie delen
Oswalde uit Cuba (rechts op de foto) kwam door fraude van iemand anders in de gevangenis. Daar hoorde hij voor het eerst het Evangelie en hij kwam tot geloof. Hij begon direct vol passie het Evangelie te delen met zijn medegevangenen. In Cuba is dat verboden en hij werd vier keer overgeplaatst naar een andere gevangenis. In elke gevangenis vertelde hij het Evangelie en kwamen medegevangenen tot geloof.
De kerk in Cuba groeit explosief!
Na anderhalf jaar kwam Oswalde vrij uit de gevangenis en ging hij aan de slag als evangelist, gedreven door de liefde van Christus. Geld voor een opleiding of kerk is er niet, onder een boom deelt hij vol passie het Evangelie met de mensen om hem heen. De GZB biedt mensen zoals Oswalde een theologische opleiding, waardoor de kerk in Cuba explosief groeit! In 20 jaar tijd is het aantal gemeenten, mede dankzij uw steun, gegroeid van 238 naar 7.039. Waardevol! 
Lees meer over de kerkgroei in landen als de Filipijnen, Zimbabwe en Thailand in de Pinksterspecial Alle Volken of op de GZB-site.
Betreden op eigen risico, pas op!
Stelt u zich eens voor… u mag niet met andere christenen samenkomen. Niet in de kerk en ook niet thuis. Voor veel christenen in Centraal-Azië is dit realiteit. Tijdens de pinkstercollecte vragen we aandacht voor hen. Niet alleen door een gift tijdens de collecte, maar ook door in de week van Pinksteren iedere dag voor hen te bidden. Evangelisatie is verboden in Centraal-Azië. Ondanks alle weerstand komen mensen tot geloof. Lees meer over het werk van de GZB in Centraal-Azië.  
 
Bid en geef voor Centraal-Azië 
Neem mee op reis!
Ook dit jaar verschijnt er weer een vakantiebijbelstudieboekje. Een compact boekje met inspirerende portretten van mensen uit de wereldkerk die ieder op hun eigen manier met anderen het Evangelie delen. Eind juni krijgen alle donateurs het boekje gratis toegestuurd. Leuk om uit te delen, bijvoorbeeld in de gemeente.

Interesse? Bestel het boekje via de GZB-site of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Fijne vakantie!
Neem een kijkje in het vakantiebijbelstudieboekje
Ontmoeting en bemoediging op reis 
Hoe mooi is het om christenen in andere landen te ontmoeten? Of om zelfs op bezoek te gaan bij een zendingswerker? Niet alleen ter bemoediging voor hen, maar zeker ook voor uzelf. Ontmoet en bemoedig elkaar via GZB-experience!

We organiseren jongerenreizen naar Frankrijk en Libanon en een vrouwenreis naar Albanië. Ook gaan we op expeditie naar Nepal en Kirgizië. Inspirerend!
Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.gzbexperience.nl/reizen.
 
Ga mee over de grens en ontdek meer over God, de ander en jezelf.
Agenda
  • 9 juni: Pinksterzendingscollecte
  • 9 juni: Vier uitzendingen - Adré en Marja Lichtendonk vanuit Putten naar Bosnië, Heleen van der Sluijs vanuit Ede naar Bosnië, Björn en Marlies van Veelen vanuit Ede naar Indonesië
  • 1 -10 augustus: GZB Experience jongerenreis Zuid-Frankrijk
  • 13 - 21 september: GZB Experience vrouwenreis Albanië**
  • 18/19 – 26 oktober: GZB Experience jongerenreis Libanon

    * in verband met de werkzaamheden en de veiligheid vermelden we geen achternaam.  
    ** om deze reis door te kunnen laten gaan, zijn minimaal 16 aanmeldingen nodig.

Aanvullende gegevens