Spaardoosjes
Een jaarlijks terugkerend project van de ZWO-commissie is de Spaardoosjesactie van Kerk in Actie.

We leven toe naar het feest van een nieuw begin. Jezus’ liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken en Zijn liefde mogen delen met anderen. In deze 40dagentijd zetten we ons in om nieuwe hoop te bieden aan ex-gedetineerden in Nederland.

Verlaat de gevangenis …. en dan?
Gevangenen die vrij komen, maken een nieuw begin. Een unieke kans, met grote uitdagingen. Want hoe vind je werk, hoe ben je weer vader of moeder voor je kinderen, hoe herstel je het contact met familie en vrienden? Via organisaties als Gevangenzorg Nederland en Exodus en hun vele vrijwilligers begeleidt Kerk in Actie gevangenen naar een stabiele toekomst zonder criminaliteit. Al in de gevangenis bereiden gevangenen zich via gesprekken en cursussen voor op het nemen van verantwoordelijkheid, het zoeken naar werk en het werken aan herstel en vergeving. Eenmaal buiten de gevangenis begeleiden vrijwilligers gevangenen en hun naasten bij de re-integratie.
Tegelijk met de spaardoosjes delen we een vastenkaart “Heel Holland vast” uit; hierop kunt u/jij bijhouden hoeveel tijd/geld je bespaart en wat je kunt inzetten om een nieuw begin te geven aan ex-gedetineerden.

Maak zelf de keuze voor het spaardoosje of de vastenkaart het bedrag dat bespaart wordt met de vastenkaart mag in het spaardoosje omdat we voor één project hebben gekozen.

Op 10 maart worden de spaardoosjes en de vastenkaarten uitgereikt voor de 40dagentijd. Durven wij de uitdaging aan om in deze periode een klein bedrag te besparen en dat bedrag in het Spaardoosje te doen? Wilt u meesparen van 10 maart tot en met 21 april 2019.

Op zondag 14 april en zondag 21 april kunnen de spaardoosjes in de manden bij de ingang van de kerk ingeleverd worden.