Christelijke film "De uitnodiging" getoond in de Schakel

Op vrijdagavond 15 februari willen we de film "De Uitnodiging" vertonen in de Schakel. De toegang is gratis, maar een vrijwillige gift t.b.v. het jeugdwerk is van harte welkom. We starten om 20:00 uur en iedereen is van harte welkom. N.b. : de film is door de kijkwijzer aangeduid als voor 12+.

Waar gaat De Uitnodiging over?

Het verhaal gaat over een sympathieke man die gelukkig getrouwd is en drie kinderen heeft. Aan het begin van het verhaal verliest hij zijn jongste kind, waarna the great sadness in zijn leven komt. Hij verliest de vreugde in het leven en komt in de droeve donkerheid terecht, waar hij maar niet uitkomt.Op een ochtend ontvangt hij een uitnodiging van 'papa' om naar de schuur te komen. Daar ontmoet hij drie personen: God, Jezus en de Heilige Geest. Hij ontmoet de drieëenheid in een surreële werkelijkheid die tegelijk ook heel alledaags is: er wordt ontbijt gemaakt, gegeten, geklust, gevist. De man krijgt de kans om alle vragen te stellen rondom de boosheid die hij ervaart, de boosheid naar God dat zijn dochtertje weg is.

Wat ik u verder mee wil geven is er over deze film en/of boek ook zeker negatieve recensies te vinden zijn, mooi verwoord vond ik deze recensie: "Het is geen Bijbel, maar het is het verhaal van Paul Young die aan zijn kinderen probeert te vertellen wat hij gelooft. Dat heeft hij in de vorm van een verhaal gedaan. Zo moet je het zien, dan kan het inspireren."

Natuurlijk is er ook  voldoende informatie op het internet te vinden over deze film.

Mariska van der Zwaal

Aanvullende gegevens