Bedankt
Zeer dankbaar zijn we voor het grote bedrag van de Avondmaalscollecte en de giften vanuit Puttershoek die we op 18 mei mochten ontvangen. Een bedrag van 1.793,50 euro.
We hadden net van de week een bedrag overgemaakt naar ds. Benjamin Chikuku omdat er een groot voedsel-probleem is. Gelukkig hebben we dan nu weer geld voor de volgende keer voedselhulp.

De scholen zijn nog dicht (vanwege de Corona) maar in de Gemeente is veel honger. Daarom heb ik Benja-min voorgesteld om vanuit zijn huis voedsel te geven aan mensen in de Gemeente en aan andere mensen waarvan hij weet dat ze voedselgebrek hebben. Gelukkig kon hij het geld via Western Union krijgen en heeft het tegen een goede koers kunnen wisselen. Zodoende kon hij een flinke voorraad maismeel kopen, verder gedroogde visjes, bonen, zonnebloemolie, zout en staven zeep.

Door de Gemeente Puttershoek kunnen we nog steeds doorgaan met dit project. We zijn daar heel dankbaar om! Gods zegen en nabijheid toe-gewenst in deze bijzonder tijd.

Hartelijke groeten,
Rien en Teunie de Jonge

Worlds Servants
In de maand mei hebben alle projec-ten van World Servants te horen gekregen dat deze dit jaar niet door kunnen gaan vanwege (de maatregelen rondom) het corona-virus.

World Servants is erin geslaagd om met de luchtvaartmaatschappij die ons gaat vervoeren, te regelen dat we de reis kunnen verplaatsen naar volgend jaar. Dat betekent dus dat we alsnog dienstbaar kunnen zijn op de plek waar we dat hadden gepland, alleen een jaar later. Natuurlijk zagen we er ontzettend naar uit om op reis te gaan, maar gezien de situatie is dat nu niet verantwoord.

Het bouwproject waar we aan mee zullen werken gaat alsnog door. World Servants heeft de bijdrage daarvoor al aan de lokale organisatie gegarandeerd. De fundering is alvast gelegd. Volgend jaar steken we samen met de gemeenschap de handen uit de mouwen om het gebouw te realiseren. De gemeen-schap ziet er erg naar uit om dat met ons samen te doen, net zoals wij ook uitzien naar de samenwerking met hen. We verwachten dat we veel van elkaar gaan leren, wat naast de bouw een belangrijk doel van deze reis is. Nieuwe deelnemers op deze reis zijn ook welkom.

Het uitstellen van de werkvakantie brengt extra kosten met zich mee, kosten die World Servants zowel in 2020 als in 2021 voor onze reis moet uitgeven. Samen met World Servants gaan we ervoor om €852,- per persoon te werven, naast de ongeveer € 2500,- die we dit jaar al geworven hebben. De supporters van World Servants dragen per deelnemer € 250,- bij. Dat betekent dat wij ervoor gaan om dit jaar per deelnemer nog € 602,- op te halen. Check: worldservants.nl/challenge2021. Jullie hulp daarbij wordt erg gewaardeerd!

Zolang er taarten worden besteld, blijven wij bakken en bezorgen voor de Bak-en-Bezorg actie die we eind maart hebben opgezet. Een taart bestellen kan door 1 van ons aan te spreken, te bellen naar 0681399947 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie over de actie: www.geef.ws/bakenbezorg. Op die site kunt u ook uw bestelling plaatsen. De pepermuntactie zal ook zolang doorlopen als de voorraad strekt.

We houden u graag op de hoogte van onze huidige acties en de nieu-we acties die we volgend jaar zullen organiseren. Andere vragen over World Servants en corona kunt u lezen op worldservants.nl/corona. Natuurlijk kunt u ook altijd een de leden van de groep aanspreken,

Hartelijke groet,
Judith, Eline, Joost en Esther
JOR World Servants Puttershoek

Hervormde Vrouwen Dienst
De HVD is een orgaan van bijstand van de kerkenraad. Zij verricht hand- en spandiensten in het kerkenwerk. Een aantal dames die met veel liefde jarenlang opgepast hebben, blo-men wegbrachten, ouderen bezochten zijn inmiddels gestopt. Wij komen op dit moment mensen tekort en willen een andere opzet creëren:
HVD 2.0.

Niet meer alles doen maar kiezen wat je leuk vindt en daar je voor inzetten:
 Oppas (0 /m 3 jaar) tijdens de morgendienst
 Bezoeken 2 jarige doopleden
 Bloemengroet wegbrengen na de kerkdienst
 Bezoeken van nieuw ingekomen gemeenteleden
 Kerstmiddag organiseren voor de ouderen
 Kerstattentie rondbrengen bij ouderen vanaf 80 jaar
 Het bezoeken van ouderen vanaf 80 jaar rond hun verjaardag.

Zegt u (man/vrouw) dat vind ik wel wat voor mij en wilt u meer informatie neem dan contact op met Hanneke Peet (telnr. 6762434) of Ina Groeneweg (telnr. 6762096).