Pinksteren

De Pinksterdienst zal zeker nog online gehouden moeten worden. Maar voor deze dienst mogen we weer dankbaar rekenen op een mooie bijdrage van Hans de Bruin, dochter Eline en Esther de Haan! Hoe nodig hebben we de Geest in deze tijd van het grote kerk-vasten! Mogen we allen naar die Geest uitzien én ontvangen!
Pinkster-dorpsexpositie Kijkt u voor deze leuke en waardevolle gemeente-activiteit op de website! Creativiteit, de Pinkstergeest, ontmoeting, wandelen en natuurlijk ‘verbondenheid in coronatijd’ zijn de kernwoorden!

Kerkdeuren openen

Over het weer openen van de kerkdeuren (wanneer en hoe) zijn we als kerkenraad nog in bezinning na de laatste berichten hierover vanuit de overheid en de landelijke kerk. Kiezen we ervoor om (wat in de kerkelijke media al heet) ‘het braafste jongetje van de klas’ te worden, of gaan we gelijk op met andere sectoren van de maatschappij die al weer gestart zijn of per 1 juni gaan opstarten? De verschillende opties hebben hun eigen medische/geestelijke/missionaire argumenten en de uitvoering van de protocollen vragen zorgvuldigheid en dus ook tijd. Wanneer ook precies, we zullen de beperkingen zeker gaan voelen. Bid voor ons dat we in eenheid van Geest tot een goed besluit en een gezegende uitvoering zullen komen!

Meeleven

Mevr. M. de Winter-van der Pols voelde de laatste tijd haar conditie sterk achteruit gaan. Uit onderzoek bleek dat ze nodig aan haar hart geopereerd moet worden. Hiervoor is ze nu opgenomen in het ziekenhuis in Breda. Het is geen lichte operatie, daarom hopen we met haar en de familie van harte dat het goed mag gaan. Dhr. J. van Dam moet eveneens een hartoperatie ondergaan in het ziekenhuis van Breda. Dit bovenop de zorgen om zijn conditie die er al waren. Mevr. M. den Tuinder-Schram is onlangs van de Jasmijnstraat verhuisd naar Schaduwrijk 11. Dit betekent wat meer ontspanning voor zoon Peter in de zorg voor zijn moeder, maar natuurlijk is het ook wennen aan de nieuwe situatie en zullen ze elkaar missen na zo lang bij elkaar gewoond te hebben. We wensen hen beiden sterkte toe nu kort na de verhuizing. Mevr. S. Kwakernaat-Valk verblijft nog in het Maasstadziekenhuis in verband met ernstige brandwonden en wacht op een plekje in het haar zeer vertrouwde Huys te Hoecke om te revalideren. Mevr. P. Melissant-Deunhouwer is verhuisd van de Hoge Weide naar het Winterplein (16). Dat is natuurlijk ingrijpend op haar hoge leeftijd. Daarom hopen we van harte dat ze zich er thuis mag gaan voelen met de nodige zorg dichtbij.

Geboorte

‘Een parel in Gods hand. Dolgelukkig en dankbaar zijn wij met de geboorte van onze zoon Samuel Alexander van den Berg.’ Op 4 mei werden Joram en Eveline van den Berg-Bos (Lilian Ngoyiweg 182, 3065 EG Rotterdam) vader en moeder van Samuel. We wensen hen vreugde en Gods zegen toe met de kleine Samuel.

Geslaagd/gezakt in 2020

De geslaagden van harte gefeliciteerd! Niet leuk denk ik om bij ‘lichting 2020’ te horen? Maar de toekomst is open en er zal zeker begrip voor zijn in jullie verdere toekomst. De gezakten sterkte gewenst. Voor jullie moet het zuur zijn om niet met je examens nog te hebben kunnen slagen. Een schrale troost: ik zakte in VWO 6 en had daarna verrassend een heel leuk afwisselend jaar…!

Ziekenlijstje

Laten we met de zieken en de nog altijd gedwongen eenzamen/opgeslotenen meeleven! Een goed middel hiervoor is het bekende ziekenlijstje. Wilt u ook in deze crisistijd zonder open kerkdeuren toch het vertrouwde ziekenlijstje ontvangen? Dat kan per mail door u hiervoor bij mij op te geven (mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 078-6761389).

Hoop op God

Dit bemoedigingsprogramma is elke woensdagavond om 19.15 uur te beluisteren vanuit de kerk voor zolang de kerk gesloten blijft voor bezoekers op zondag. Ik zelf zal steeds iets geestelijk voedends en/of prikkelends met u delen, vrijwilligers rond de uitzending nemen liederen mee en/of een treffend gedicht of gebed. Welkom!
Informatie Houd u voor actuele informatie over het gemeenteleven in deze tijd vooral de website in de gaten, of bel naar iemand van de kerkenraad mocht u niet beschikken over internet.

Allen geduld en moed gewenst en Gods leiding in de Heilige Geest! ds. A.A. van den Berg

Collecten 24/05: Diaconie; Deur: Onderhoud groenvoorziening
Collecten 31/05: Kerk en Eredienst; Deur: Zendingscollecte

Alle collecten van harte bij u aanbevolen.

U kunt uw collectebijdrage overmaken op
Banknr. NL38RABO0373711271 t.n.v. Kerkvoogdij met vermelding van week of maand.
Ook kunt u uw bijdrage (geld of bonnen) in de brievenbus Kerkplein 3 bij Kerkplein 2 doen.
Dagelijks wordt de brievenbus geledigd. Met dankbaarheid vermelden wij de volgende
giften in week 19 en 20: Via brievenbus Kerk: 2 x 50+42+30+5+2,90 euro; Verjaardagsfonds: 20 euro; Hulpf. Mw. De Jonge: Via Nel Naaktgeboren/verkoop kaarten 63 euro
Kerkelijk Bureau

PUTTERSHOEK