Kopij Hervormd Puttershoek (maandag 4 mei)

Ik ben weer terug van een weekje thuisvakantie. Het was goed er even tussenuit te zijn geweest na fase 1 van de coronacrisis met veel ‘nieuwe lopende zaken’. Maar wat doe je in een thuisvakantie? Het was ontspannen (en prettig voor de mede-pastoriebewoners) mijn kookhobby weer eens opgepakt te hebben en ‘lange termijn-boeken’ te hebben kunnen uitlezen: ‘Geschilderd eten’ van Frans Kellendonk over Joost van den Vondel en ‘Kruis met haken’ van Doris L. Bergen over de Duitse Christenen (nazi-hristenen). Ook hangt er weer een heus rolgordijn in de badkamer i.p.v. een ‘plakgordijn’. Zo kan ik me opgefrist in de geest nu weer helemaal richten op het gemeentewerk!

Fase 2

Maatschappelijk is er inmiddels meer rust gekomen in de crisissituatie. Tegelijk worden de klappen van de crisis geïnventariseerd en komt de discussie op gang over hoe nu verder? Dit proces voltrekt zich ook in de kerk en plaatselijke gemeenten. Nadat het crisisteam heel veel werk verzet heeft in fase 1 komt het gewone bestuur van de gemeente weer meer in functie. Ik zie ernaar uit dat we ons in geestelijke eenheid laten leiden door de Heilige Geest in het vormgeven van het gemeenteleven in de nabije toekomst! Dat de kerken na 1 juni nog maandenlang gesloten zouden blijven kan ik persoonlijk op dit moment nog niet geloven/aanvaarden. Weer naar de kerk gaan eventueel zonder te zingen doet mij op dit moment ook ‘geloofspijn’, de eredienst noemen we niet voor niets ‘de lofzang gaande houden’! Kortom, wat is er nog veel onzekerheid. Daarom horen we ook graag wat hierover bij u leeft, geef het door aan mij of uw wijkouderling!
Meeleven/ziekenlijstje

Laten we met alle zieken en de nu nog altijd gedwongen eenzamen meeleven! Een goed middel hiervoor is het bekende ziekenlijstje. Wilt u ook in deze crisistijd zonder open kerkdeuren toch het vertrouwde ziekenlijstje ontvangen? Dat kan per mail door u hiervoor bij mij op te geven (mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 078-6761389). De teller staat inmiddels op 15 maar er is hier uiteraard geen limiet!

Hoop op God

Dit bemoedigingsprogramma is elke woensdagavond om 19.15 uur te beluisteren vanuit de kerk voor zolang de kerk gesloten blijft voor bezoekers op zondag. Ik zelf zal steeds iets geestelijk voedends en/of prikkelends met u delen, vrijwilligers rond de uitzending nemen liederen mee en/of een treffend gedicht of gebed.

Informatie

Houd u voor actuele informatie over het gemeenteleven in deze tijd vooral de website in de gaten, of bel naar iemand van de kerkenraad mocht u niet beschikken over internet.

Hulp nodig?

Laat het de kerkenraad gerust weten als u in deze crisistijd praktische hulp nodig heeft voor wat dan ook! Tel. diaconie 6767040.

Corona-antisemitisme Je hoort mensen sinds de het begin van de crisis wel zeggen: ‘alles is veranderd’. Toch is dit niet waar. Gelukkig blijven veel dingen doorgaan op andere wijze en mogen wij in ons zelf dezelfde mensen blijven. Helaas geldt dit ook voor het kwaad in de wereld, zoals het oplevende antisemitisme. Berucht Haags gemeenteraadslid Arnoud van Doorn lanceerde op Twitter de complottheorie dat het coronavirus in een lab in Israël is uitgevonden, want ‘hoe zouden ze anders daar al zo snel hebben kunnen gaan werken aan een vaccin?!’ Rabbijn Evers werd gehackt tijdens een Zoom-sessie, waarbij de tekst verscheen ‘Hitler heeft niets verkeerds gedaan’ versierd met hakenkruisen en al. SP-kamerlid Sadet Karabalut riep op Israëlische bedrijven te boycotten bij het werken aan een eventuele Nederlandse corona-app (haar eigen telefoon-software even vergetend blijkbaar). Gemeente van Jezus Christus rond 4 en 5 mei 2020, wees waakzaam!

Allen geduld en moed gewenst en Gods leiding in de Heilige Geest! ds. A.A. van den Berg

Collecten 10/05: Kerk en Eredienst; Deur: Onderhoud gebouwen
Collecten 17/05: Pastoraat eigen gemeente; Deur: Evangelisatie
Collecten 21/05: Kerk en Eredienst; Deur: Onderhoud gebouwen

Alle collecten van harte bij u aanbevolen. U kunt uw collectebijdrage overmaken op Banknr. NL38RABO0373711271 t.n.v. Kerkvoogdij met vermelding van week of maand. Ook kunt u uw bijdrage (geld of bonnen) in de brievenbus Kerkplein 3 bij Kerkplein 2 doen. Dagelijks wordt de brievenbus geledigd.

Met dankbaarheid vermelden wij de volgende giften via bank en brievenbus in week 17 en 18: Kerk: 42,75 +80+100 euro; Hulpf. Mw. De Jonge: giften 1x 50, 2 x 250 + 177 euro voor Avondmaalbeker; Kerkradio: 20 euro
Kerkelijk Bureau

PUTTERSHOEK:

DIENST OP:

Zondag 10/05:
10.00 uur: Ds. A.A. van den Berg
Zondag 17/05:
10.00 uur: Ds. G.J. van Beek, Nw-Lekkerland
Donderdag 21/05:
10.00 uur: Ds. A.A. van den Berg
Hemelvaartsdag.
De dienst is te beluisteren op: