Beker Collecte Goede vrijdag

De opbrengst van de beker collecte van Goede Vrijdag gaat naar het steunfonds Zimbabwe van Mevrouw De Jonge. 

Mw. De Jonge schrijft hierover: Al vele jaren ondersteunt de gemeente Puttershoek verschillende projecten in Zimbabwe. We willen u hiervoor heel hartelijk danken.

Graag willen we doorgaan met de vragen die op onze weg komen. Zoals voedselhulp op 2 verschillende scholen. Gelukkig was de maisoogst afgelopen jaar goed,( dit jaar zal de oogst minder worden) en konden wij financieel nog bijdragen aan de aanvulling van gedroogde visjes, bonen en zonnebloemolie. De nood is hoog in Zimabwe, veel mensen zijn werkloos en als ze wel werk hebben dan krijgen ze uitbetaald in Zimbabwaanse dollars. Die munteenheid is weinig waard. Voor de artikelen in de winkel willen ze dat je met de zeer hoge bankwaarde van de US dollars betaalt.

Ook worden er veel pakketten met geneesmiddelen naar Zimbabwe gestuurd door dokter Baan en mijzelf. Deze gaan naar de kliniek in Charumbira. Het zijn maar kleine druppels op een gloeiende plaat maar voor deze mensen en bijzonder de kinderen heel erg belangrijk. We danken God voor jullie voortdurende steun.

 IMG 20220303 WA0011

 

IMG 20220303 WA0008

Aanvullende gegevens